Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirms centralizētajiem eksāmeniem veiktie testi 0,5% gadījumu izrādījušies pozitīvi

Pirms centralizētajiem eksāmeniem skolēnu un skolotāju vidū pēc PĶR jeb polimerāzes ķēdes reakcijas testu veikšanas atklāti 67 pozitīvi gadījumi, kas ir 0,5% no veikto testu kopskaita, liecina Veselības inspekcijas aktuālākie dati.

Kopumā laikā no 3.maija līdz 9.maijam Covid-19 testu veica 12 742 personas no 483 izglītības iestādēm.

Pirms centralizētajiem eksāmeniem 67 personām no 46 skolām analīzes uzrādījušas inficēšanos ar Covid-19.

Kā ziņots, pirms centralizēto eksāmenu kārtošanas skolēniem un skolotājiem 7.maijā, 8.maijā un 9.maijā tika veikts Covid-19 tests. Viņu testa rezultāti būs derīgi no 11.maija līdz 21.maijam. Savukārt uz eksāmeniem, kuri nav obligāti jāpilda, tests būs jāatkārto trešajā maija nedēļā. Jūnijā tests būs jāveic arī tiem skolēniem, kuri eksāmenu pārliek vai nevarēja piedalīties iepriekšējos eksāmenu datumos. Eksāmenu norise papildtermiņā plānota no 14.jūnija līdz 4.jūlijam.

Centralizēto eksāmenu laikā visiem skolēniem distancēšanās divu metru attālumā ir jāievēro kā telpās, tā ārā. Tātad arī galdiem eksāmenu telpās jābūt novietotiem ar divu metru distanci.

Viena centralizētā eksāmena laiks nedrīkst pārsniegt trīs stundas. Eksāmeniem jābūt organizētiem telpās, kurās ir nodrošināta regulāra, atbilstoša vēdināšana, atverot logus, vai ir ierīkota efektīva mehāniskā ventilācija. Savukārt, ja nav iespējams nodrošināt nepārtrauktu telpu vēdināšanu, telpu vēdināšanu veic starplaikos, piemēram, ik pēc 45 minūtēm, vēdinot telpas 15 minūtes.

Visās izglītības iestādēs ir jānodrošina pieejama roku dezinfekcija, skaidri salasāma informācija ar atgādinājumu par higiēnu, kā arī jānodrošina, ka eksāmenu kārtotāji un citi eksāmena dalībnieki, darbinieki lieto tikai personīgos vai vienreizlietojamos rakstāmpiederumus.

Pēc centralizētā eksāmena telpa tiek uzkopta un dezinficēta.

Eksāmenu laikā visiem telpā esošajiem cilvēkiem - eksāmena kārtotājiem un izglītības iestādes darbiniekiem, eksāmena novērotājiem - jābūt sejas maskām. Sejas maskai pilnībā jānosedz sejas daļa no deguna līdz zodam.

LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrijas rosinājuma ceturtdien Ministru kabinets lēma atļaut klātienē rīkot valsts pārbaudījumus vidējās izglītības pakāpes iegūšanai.

Arī profesionālās kvalifikācijas eksāmens varēs norisināties klātienē grupā ne vairāk kā desmit izglītojamiem, kā arī klātienē valsts pārbaudījumu un gala pārbaudījumu norise augstskolā un koledžā studējošajiem būs pieļaujama tajās studiju programmās, kur valsts pārbaudījums vai studiju gala pārbaudījums ietver praktisko daļu.

Klātiene būs pieļaujama arī starptautiskās izglītības programmas obligāto pārbaudījumu norisē Britu vidusskolā Latvijā, Žila Verna Rīgas Franču skolā, Rīgas Starptautiskajā skolā, Latvijas Starptautiskajā skolā, Rīgas Vācu skolā un Starptautiskajā vidusskolā Ekziperī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas