Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Plācī un Taurenē būs jauni ātrās medicīniskās palīdzības brigādes punkti

Cēsu apkaimē – Plācī un Taurenē - piektdien tiks atklāti divi jauni Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta brigāžu punkti, informē Veselības ministrija. Ar šo brigāžu punktu atvēršanu valsts NMP dienests turpina sākto ātrās palīdzības brigāžu izvietošanu tuvāk iedzīvotājiem.

Līdz šim šo novadu iedzīvotājus apkalpoja NMP brigādes no Cēsu pilsētas, bet no piektdienas viena no Cēsu NMP brigādēm turpmāk pastāvīgi atradīsies jaunajā brigāžu punktā Plācī, savukārt Taurenē darbu sāks pilnībā no jauna izveidota brigāde.

NMP brigāžu punktu izveidošana šajās vietās ir nozīmīga arī tuvumā esošo valsts nozīmes un reģionālās nozīmes autoceļu (Rīga-Valka, Cēsis-Madona) dēļ, kur nereti notiek ceļu satiksmes negadījumi. Līdz ar brigāžu pietuvināšanu šīm vietām, nokļūšana pie pacientiem vai negadījuma vietā aizņems pat trīsreiz mazāku laiku.

Taurenē izvietotā brigāde pamatā izbrauks uz Vecpiebalgas novada Taurenes, Dzērbenes, Kaives, Inešu, Leimaņu, tāpat arī Amatas novada Skujenes pagastu iedzīvotāju izsaukumiem. Tā kā NMP dienestā izzūd iepriekšējais rajona robežu krasais dalījums, Taurenes ātrās palīdzības brigāde apkalpos izsaukumus, iebraucot daļēji arī Madonas novadā teritorijā. Savukārt Straupes pagasta Plācī izvietotā brigāde pamatā izbrauks uz Pārgaujas novada Straupes, Rozules, Stalbes un Raiskuma pagastu iedzīvotāju izsaukumiem, kā arī ietverot nelielu daļu no Limbažu un Krimuldas novada teritorijām.

Jau ziņots, ka NMP brigāžu punkti atklāti arī Saldus novadā Ezerē, Balvu rajona Tilžā un Cēsu rajona Līgatnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas