Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Plāno vienādot naudas balvu apmērus olimpiešiem un paraolimpiešiem

"Ar kolēģiem vienojāmies, ka paraolimpiešu sasniegumi ir vismaz tikpat vērtīgi kā olimpiešu. Arī prēmijās," savā sociālā tīkla Twitter profilā  informē labklājības ministre Ilze Vinķele (V), piebilstot, ka Ministru kabinets par šo jautājumu lems nākamnedēļ.

I.Viņķeles un izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa rosināto priekšlikumu vienādot prēmiju apmērus paraolimpiešiem un olimpiešiem atbalstījis arī finanšu ministrs Andris Vilks (V). Līdz ar to Labklājības ministrija sagatavos grozījumus Ministru kabineta noteikumos un virzīs izskatīšanai valdībā.

Jau ziņots, ka Latvijas sportists Aigars Apinis Londonas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu lodes grūšanā un par to viņam pienākas naudas prēmija līdz 50 000 latu. Apinis šajās sacensībās izcīnīja arī sudraba medaļu diska mešanā. Par izcīnīto sudraba medaļu Apinis būtu varējis saņemt naudas balvu līdz 30 000 latu, taču saskaņā ar noteikumiem viņam tā nepienākas.

Olimpiskā zelta ieguvējam Mārim Štrombergam pienāksies līdz 100 000 latu liela naudas balva, pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par 3.vietu katram var piešķirt līdz 27 000 latu naudas balvu, savukārt Inetai Radēvičai par 4.vietu tāllēkšanā - līdz 21 600 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas