Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Policija atzīst, ka 11. novembra krastmala nav optimāla vieta masu pasākumiem

11. novembra krastmala no drošības viedokļa nav labākais objekts masu pasākumu rīkošanai, tomēr atbildīgie dienesti tuvākajā laikā analizēs, kā uzlabot drošību masu pasākumu rīkošanai šajā Rīgas centra daļā, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas (VP) Kārtības policijas priekšnieks Artis Velšs.

"Krastmala no ģeogrāfiskā viedokļa un drošības viedokļa nav labākais objekts masu pasākumiem, jo vienā pusē ir Daugava, bet otrā pusē Vecrīga, kas ir kā sava veida siena," norādīja Velšs, gan piebilstot, ka krastmala jau daudzus gadus ir vēsturiska vieta masu pasākumu rīkošanai, pulcējot dažādu skaitu apmeklētāju.

18. novembra uguņošanu svētdien pēc policija aplēsēm krastmalā bija sanākuši vērot aptuveni 100 000 cilvēku. Policija kopā ar pašvaldību, iekšlietu dienestiem un mediķiem nedēļas vai divu nedēļu laikā sanākšot kopā un analizēšot nedēļas nogalē notikušo masu pasākumu drošības aspektus.

"Katrs no sava redzesloka varēs izstāstīt, ko var uzlabot drošībai," sacīja Velšs.

Lai arī sociālajos tīklos iedzīvotāji pauduši satraukumu par "pūļa sablīvēšanos", Velšs mierināja, ka pastāv masu pasākumu drošības plāns un algoritmi, kuri tiek analizēti vēl pirms pasākuma rīkošanas.

Policija arī izanalizējusi iedzīvotāju 18. novembrī saņemtos zvanus, secinot, ka 90% ir par nelikumīgi novietotām automašīnām, nevis "spiešanos krastmalā".

Velšs atgādināja jau iepriekš pausto, ka uguņošanas vērošana krastmalā atšķirībā, piemēram, no Dziesmu svētku noslēguma koncerta Mežaparkā nav kontrolēts pasākums, kur ir barjeras, drošības pārbaudes un drošības zonas.

Ja nākotnē izvēle tiks likta uz šādiem, stingrākiem drošības pasākumiem, tad apmeklētājiem būs jārēķinās ar krietni savlaicīgu ierašanos notikuma vietā, viņš piebilda.

Tāpat viņš uzsvēra, ka, iespējams, 18. novembra pasākumu norises vieta un laiki varēja būt labāk pārdomāti.

Velšs arī šorīt Latvijas Radio norādīja, ka 18. novembrī policija bija gatava jebkurā brīdī noslēgt krastmalu no Vecrīgas vai Pārdaugavu no centra, taču, izvērtējot visus apstākļus, lēmums par gājēju plūsmas slēgšanu netika pieņemts, jo tam netika saskatīts pamatojums.

Kā ziņots, Latvijas valsts proklamēšanas 100. gadadienas pasākumi no drošības viedokļa aizvadīti mierīgi un Rīgā tika aizturēti trīs cilvēki - viens par alkohola lietošanu publiskā vietā, divi par reklāmas stenda bojāšanu.

Top komentāri

Henriete
H
Optimala un vesturiska vieta visam Latvijas valsts svinibam Valsts galvaspilseta ir Uzvaras parks, kuru ir aiznemis Latvijas okupiju slavinosais un pret latviesu tautu realizeta holokausta un genocids slavinasanas piemineklis, tauta saukts ka okupacijas pi..le. Tas tacu ir ikvienam normalam, sapratigam cilvekam saprotams, ka Uzvaras parks ir jaizveido un jaieriko pec Karla Ulmana izstradata prokekta, kurs netiks realizets, ja 1940. gada Latvijas valsti okupeja Krievija un pec gada sakas Ii Pasaules kars, bet Karlis Ulmanis tika izsutit svesuma un tur noslepkavots. Kapec, kops ir atjaunota Latvijas valsts neatkariba, nekas netiek darits, lai Uzvaras parks tiktu sakartots un ierikots tam paredzamajiem merkiem, kur varetu svinet visus Latvijas valsts svetkus, kur varetu izradities ar militaro tehniku, kur varetu politi izradities, kur varetu notikt mitini, protesta akcijas?
Andis
A
Tautas frontes manifestācijā esot piedalījušies 150 tūkstoši cilvēki, kuri pēc tam devās gājienā caur Vecrīgu. Vaina nevis pūlim, bet gan organizatoriem. Domāja uzšausim gaisā 220 tūksto'šus un viss galā,
oskars
o
ja notiek kaut kas negaidits un bars lauzu sakrit Daugava , nu tad ir lieli sudi ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas