Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Policija netiek skaidrībā par jauniešu nāvi

Kad pērnā gada septembrī Liepājas apkaimē esošajā Lieģu miestā tika atrastas divu jauniešu mirstīgās atliekas un kā nāves cēlonis izskanēja iespējamā saindēšanās, vietējo starpā ātri vien izplatījās satraukums, jo puišu paziņas apgalvoja, ka viņi iepriekšējā vakarā dzēruši tikai veikalā legāli pirktu alkoholu.

Ap to pašu laiku Čehijā plosījās līdzīgs skandāls. Lai nomierinātu satrauktos prātus, policija steidza lūgt padomu Čehijas kolēģiem un solīja, ka ekspertīžu rezultāti par jauniešu patiesajiem nāves cēloņiem tiks publiskoti ap oktobra vidu. Kopš tā laika pagājuši jau vairāki mēneši, bet rezultātu joprojām kā nav, tā nav. Ilgā policijas klusēšana ļāvusi jauniešu draugu starpā izplatīties likumsargiem neglaimojošām versijām par izmeklētāju neizdarību.

Dienai teica kāds jauniešu draugs, tiekot saņemta ļoti pretrunīga informācija. It kā viena ekspertīze jau esot notikusi, bet tajā atklājies, ka puišu dzertās vīna pudeles, uz kuru saturu kā indi sākotnēji krita aizdomas, esot tīras, tomēr padziļinātu ekspertīžu veikšana esot apgrūtināta, jo neesot paņemts pietiekami daudz organiskā materiāla.
Tagad jauniešu draugi ir pārliecināti, ka pie vainas būs bijis konjaks, ko puiši kopā dzēruši. Tā izcelsme gan neesot zināma, jo to bija atvedis viens no mirušajiem puišiem, savukārt vīna pudeles bija pirktas veikalā Liepājā. Tomēr, cik šajā versijā ir patiesības, nav skaidrs. Viņi arī apgalvo, ka mirušos atradušais puisis esot nopratināts tikai vairākus mēnešus pēc tam.

Policija gan apsūdzības jelkādās neizdarībās noliedz. "Informācija par personas nopratināšanu nav patiesa – gan cilvēks, kurš atrada mirušos puišus, gan citas iesaistītās personas tika nopratinātas savlaicīgi," norādīja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes (KRP) pārstāve Signe Šteinberga, konkrētus datumus gan neminot.

Tomēr attiecībā uz ekspertīžu kavēšanos policijai nebija ko pateikt, jo tās veicot cita iestāde: "Jau esam informējuši, ka ekspertīzes netiek veiktas policijā, bet Tieslietu ministrijas pakļautībā esošajā ekspertīžu centrā Rīgā. Iespējams, darba procesā atklājās, ka rezultātu noskaidrošana šajā konkrētajā gadījumā ir darbietilpīgāks un sarežģītāks process, nekā sākotnēji tika paredzēts." Tāpēc arī neesot iespējams prognozēt, kad rezultāti būs gatavi.

Puišu draugos gan šādas atbildes optimismu nevieš. "Nu jau kļūst skaidrs, ka tā lieta tā arī paliks neatklāta, bet mēs vismaz gribam pievērst tai sabiedrības uzmanību. Tad, ja nomirst lācis mežā, visi jūt līdzi un sēro, bet, ja divi jauni puiši aiziet nāvē, nevienu tas pat īsti neinteresē," teica viens no mirušo draugiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas