Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis
Fotoradaru ieviešana palīdzējusi samazināt vidējo braukšanas ātrumu, tāpēc arī avāriju gadījumā gūtās traumas nav tik smagas

Policija uzskata, ka stacionāro fotoradaru ieviešana attaisnojusies

Pagājuši jau gandrīz divi gadi, kopš uz Latvijas autoceļiem atgriezušies stacionārie fotoradari. Šobrīd darbojas 40 šādi fotoradari, šogad tiks pieslēgti vēl 20, bet 2018. gadā vēl 40 fotoradari. Pagājušajā gadā kopumā noformēti un nosūtīti 97,25 tūkstoši protokolu par kopējo naudas summu 3,75 miljoni eiro, no šīs summas valsts budžetā ir ienākuši 2,47 miljoni eiro, laikrakstu Dienas Bizness informēja Valsts policija.

Lai gan joprojām ik pa laikam izskan informācija par traģiskām avārijām uz Latvijas autoceļiem, statistika ir uzlabojusies. Proti, pagājušajā gadā avārijās dzīvību zaudējuši 157 cilvēki, kas ir zemākais bojā gājušo skaits kopš valsts neatkarības atgūšanas, taču palielinājies ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaits, proti, avārijās kopumā cieta vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku, kas ir par 12% vairāk, salīdzinot ar 2015. gadu.

Pagājušajā gadā palielinājies arī avāriju skaits. Kopumā reģistrēti 19,54 tūkstoši ceļu satiksmes negadījumu, kas ir par 10,14% vairāk nekā 2015. gadā. Valsts policija uzskata, ka fotoradaru ieviešana ir sevi attaisnojusi.

"Fotoradari ir viens no veidiem, kā veicināt drošību uz ceļiem. Piemēram, pērn, turpinot aktīvi ieviest fotoradarus, bojāgājušo skaits Rīgas reģionā samazinājies par aptuveni 30%. Tas liecina, ka tehnisko līdzekļu ieviešana samazina vidējo ātrumu, tāpēc vieglākas arī negadījuma sekas. Arī turpmāk, palielinot fotoradaru skaitu, ir cerība, ka situācija uz ceļiem uzlabosies vēl vairāk," laikrakstam Dienas Bizness norāda Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte. Jāmin, ka Ceļu satiksmes drošības plāns paredz – līdz 2020. gadam par 50% jāsamazina ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits, salīdzinot ar 2010. gadu, kā arī par 50% jāsamazina smagi ievainoto skaits.

Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness otrdienas, 17.janvāra, numurā!
 

Top komentāri

Trollis JT
T
Fotoradaru vajag iemontēt asfaltā, visa ceļa garumā, tad visi brauks lēni un policijai būs prieks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas