Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Policijai trīs versijas par Grīviņa slepkavību

Policija izvirzījusi trīs versijas versijas par uzņēmēja un Tautas partijas (TP) biedra Viļņa Grīviņa slepkavību - uzņēmējs nogalināts saistībā ar viņa biznesu, parasta laupīšana vai arī uzbrukumam bijuši personīgi motīvi, ziņo BNS.

Aģentūra vēsta, ka V.Grīviņš ticis nodurts, bet viņa sieva - sašauta. Uzbrukums noticis trešdien ap plkst. 20. Pēc sākotnējās informācijas, uzbrucējs bijis viens, taču tas vēl tiek noskaidrots izmeklēšanā, jo nevar izslēgt, ka viņam bijuši atbalstītāji.

Uzņēmēju uzbrucējs nodūris - uz mirušā ķermeņa konstatētas vismaz deviņas grieztas un durtas brūces. Savukārt uzņēmēja sieva tikusi vienu reizi sašauta. Viņas veselības stāvoklis pašlaik vērtējams kā stabils. Sieviete arī bijusi tā, kas izsaukusi likumsargus.

Šajā lietā policija strādājusi visu nakti, ir aptaujāti vairāki cilvēki. Viens cilvēks, kas slepkavības brīdī atradies netālu, esot aizvests uz iecirkni un uzklausīts, taču policija nav guvusi apstiprinājumu, ka viņš būtu saistīts ar šo noziegumu. Ja kādam ir informācija, kas policijai palīdzētu atklāt šo noziegumu, tad iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālruni 112 vai policijas anonīmo tālruni - 67086677.

Kriminālprocess sākts par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos.

LETA iepriekš vēstīja, ka 54 gadus vecais uzņēmējs nogalināts Salaspilī savas mājas pagalmā. Viņa sieva smagi ievainota.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava teica, ka vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasts privātmājas pagalmā, bet smagi ievainotā sieva atrasta mājā. Cietusī sieviete nogādāta slimnīcā.

Grīviņam bijis nekustamo īpašumu bizness Ziemeļkaukāzā - Gruzijas separātiskajos reģionos Abhāzijā un Dienvidosetijā -, to aģentūrai LETA stāstījis kāds viņa labs paziņa, kurš nevēlējās publiski atklāt savu vārdu. Grīviņš neko daudz nav stāstījis par biznesu Ziemeļkaukāzā, taču teicis, ka tur valdot haoss, viņš tur ticis arī arestēts un sēdējis kamerā par mēģinājumu kukuļot.

Grīviņam bizness Ziemeļkaukāzā patlaban esot bijusi vienīgā nodarbošanās, un viņš bieži devies uz šo reģionu. Paziņa arī atcerējās, ka nelielas problēmas Grīviņam bijušas ar kādu būvi Ādažos, par kuru notiekot tiesu darbi. Grīviņš nesen arī esot neoficiāli konsultējies Salaspils policijā par juridiskās palīdzības saņemšanu.

Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JL/TB/LNNK) sacījis, ka uzņēmēju pazinis, taču nekad no viņa neesot dzirdējis sūdzības par problēmām ar biznesu. "Grīviņš bija aktīvs salaspilietis, uzņēmējs, bet neko sīkāk nevaru komentēt," sacīja Čudars.

(pievienotas pirmās piecas rindkopas)

Redakcijas piebilde. Lai gan portālā esam ieviesuši praksi liegt iespēju komentēt pie rakstiem par tikko mirušiem cilvēkiem, esam saņēmuši arī iebildumus pret to. Nākot pretī lasītājiem, pārskatījām šo lēmumu un vienojāmies vērtēt katru gadījumu atsevišķi. Komentāri pie ziņām par aktiera Vjačeslava Tihonova un grāfa Oto Lambsdorfa aiziešanu mūžībā parādīja, ka lasītāji ievēro pieklājības robežas un cienīgi izturas pret aizgājējiem. Tomēr pieredze ar šo ziņu rāda, ka acīmredzot tas nav iespējams vienmēr, tādēļ bijām spiesti komentēšanas iespēju liegt. Atgādinām par Diena.lv diskusiju noteikumiem, kā arī iemesliem, kādēļ radījām iespēju liegt komentēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

FAKTI

Grīviņš līdz šā gada pavasarim bija Salaspils novada domes deputāts, bijis arī domes priekšsēdētāja vietnieks un TP Rīgas novada nodaļas valdes loceklis.

Viņam pieder daļas trīs uzņēmumos - 100% SIA "Geo Tots" daļu, 36,35% AS "Anakopia" akciju un 33,33% SIA "Lion Security" daļu, kā arī virkne nekustamo īpašumu, liecina publiskajās datu bāzēs pieejamā informācija. Pēdējā amatpersonas deklarācijā, kas iesniegta šā gada vasarā, Grīviņš norādījis, ka viņam pieder seši zemes gabali un māja ar zemi Salaspilī, zeme Straupes pagastā un divas mājas Rīgā.

Deklarācijā Grīviņš kā skaidras naudas uzkrājumus norādījis 30 000 eiro (aptuveni 21 000 latu), 5000 latu un 10 000 ASV dolāru (5000 latu). Bezskaidrā naudā viņam šā gada pavasarī "SEB bankā" glabājās 4500 eiro (3150 lati).

Viņš bija parādā 135 000 eiro (95 000 latu), taču izsniedzis ievērojamus aizdevumus - kopumā teju miljonu latu. Grīviņš deklarējis deviņus aizdevumus - 31 000 latu, 93 000 latu, 350 000 latu, 8000 latu, 14 340 latu, 18 850 eiro (13 250 lati), 113 830 eiro (80 000 latu), 365 000 eiro (256 500 lati), 50 000 eiro (35 000 latu).

Grīviņš kolekcionēja antīkos automobiļus - viņam piederēja 1928.gadā ražots "Ford", 1942.gadā ražots "GAZ-51" un 1955.gadā ražots "Mercedes".

Kā liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājas lapā pieejamā informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem, pēdējo trīs gadu laikā Grīviņš partijai nebija ziedojis naudu, taču 2006.gada aprīlī Grīviņš partijai ziedoja 9800 latus, bet viņa sieva Elita - 9700 latus.

Arī 2005.gadā Grīviņš divos ziedojumos TP bija ziedojis 9630 latus, 2004.gadā - 9000 latu, 2003.gadā - 1000 latu, bet 2002.gadā - 2000 latu.

Avots: LETA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas