Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Policijas priekšnieks Ķuzis ticis aizturēts par huligānismu

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pirms karjeras uzsākšanas milicijā vairākkārt Jelgavā ticis aizturēts par huligānismu un bijis milicijas uzskaitē. Intervijā žurnālam Playboy Ķuzis atzīst, ka nav bijis kriminālists, bet gan tāds pašpuika: "Kādreiz kādu piekāvu, par huligānismu vairākas reizes biju aizvests uz milicijas iecirkni... Paipuisītis nebiju, tas nu ir skaidrs par visiem simt procentiem!"

Policijas priekšnieka bērnība pagājusi internātos, un, kā viņš saka, "tur jau ir tikai divas iespējas – vai nu uz vienu, vai uz otru pusi. Man bija jāiemācās aizstāvēt sevi, pierādīt sevi, un mēs visi zinām, kā tajā vecumā cilvēks var sevi pierādīt... Bet trīs pašus trauksmainākos gadus pavadīju Jelgavā – tur mācījos vidusskolā".

Pavisam no ceļa noiet Ķuzim nav ļāvusi armija. Iesaukšana viņam nav sagādājusi īpašus pārsteigumus, jo visu dzīvi līdz tam viņš bija nodzīvojis internātos, un armija jau tas pats vien esot. 

Toreiz, kad gāja armijā, atņēma pasi, un, kad nāca atpakaļ, bija jāiet uz miliciju tai pakaļ. Tas bijis tāds viltīgs jauno kadru rekrutēšanas paņēmiens – cilvēkam, kurš atnāca pakaļ pasei, bieži piedāvāja darbu. "Manā gadījumā lielu lomu nospēlēja tas, ka esmu tukumnieks un pēc pases gāju uz Tukumu, bet tur par manu jaunības maksimālismu neviens nezināja (smejas). Jelgavnieki mani pazina un droši vien nebūtu aicinājuši," spriež Ķuzis.

Nekādas profesijas pēc armijas viņam nebija, pirms armijas esot pastrādājis stroikās un sapratis – ja atkal ies uz turieni, tad nodzersies. "Tāpēc izlēmu, ka pieņemšu pirmo darba piedāvājumu, ko man izteiks, izņemot iešanu uz stroiku. Nekādas domas par miliciju man pat galvā nebija, taču tas bija pirmais piedāvājums, un neatlika nekas cits kā piekrist. Pateicu: OK, labi, un sarunājām, ka atkal sazināsimies pēc nedēļas. Man pateica, ka būs jāiet strādāt uz atskurbtuvi. Uz to atbildēju: paldies, nē (smejas)! Atteicos un aizgāju prom. Bet viņi mani aicināja vēlreiz, un tā nonācu līdz strādāšanai dežūrdaļā. Biju kļuvis par milici," stāsta policijas priekšnieks.

Intervijā žurnālam Playboy Ķuzis stāsta arī par savu pirmo atklāto noziegumu, aizturēšanām un dzīves ritmu, kad naktīs miegu traucē informācija par smagiem noziegumiem, bet pieņemšanās jāsarokojas ar personām no ierakumu pretējās puses. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas