Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Policisti strādā kriminālos darba apstākļos

Latvijas Televīzijas raidījums _De facto _šonedēļ apmeklējis vairākus no Latvijas Valsts policijas iecirkņiem, atklājot to patiešām dramatisko stāvokli. Bet, lai gan Valsts policija apliecina, ka patiešām liela daļa iecirkņu visā Latvijā ir kritiskā stāvoklī, šobrīd nav nekas, kas varētu situāciju būtiski mainīt uz pozitīvo pusi.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis spiests atzīt, ka iekšējās drošības nostiprināšana nav bijusi valsts prioritāte pēdējos 20 gadus un Valsts  policijas jostas vilktas ciešāk gan treknajos, gan liesajos gados, kas atspoguļojas noziedzības apkarotāju ikdienā. Arī nākamā gada budžetā nav ieplānoti izdevumi teju avārijas situācijā esošo ēku remontam.

Lielākajai  daļai godīgo pilsoņu, visticamāk, Valsts policijas iecirkņu ikdienas dzīve ir sveša. Tomēr, saskaroties ar dzīves negācijām, nereti nākas doties uz sava rajona iecirkni, kura interjers parasti pārsteidz ar savu pieticību.

VP Rīgas centra iecirkņa priekšnieks Mārcis Mežavilks atzīst, ka  pēdējo 30 gadu  laikā iecirkņa telpas nav pat kosmētiski remontētas. Darbinieki pie apstākļiem jau pieraduši, bet apmeklētāju domas neviens nav īpaši pētījis.

No astoņiem  Valsts policijas Rīgas iecirkņiem šobrīd par policijas darba videi atbilstošu var uzskatīt tikai  Kurzemes rajona iecirkni, kur remontdarbi vēl turpinās. Iecirkņa priekšnieks Jevgēņijs Zadorožnijs atzīst, ka iepriekš tieši šajā iecirknī  darba apstākļi bijuši viskritiskākie visā Rīgas reģionā, iespējams, tāpēc Pārdaugavas policisti pie 25 gadus gaidītā remonta tikuši pirmie.

Labāka situācija darba apstākļu ziņā nav arī tik respektablā iestādē, kā Rīgas reģiona kriminālpolicijas pārvalde, kuras pārraudzībā ir īpaši smagu noziegumu, slepkavību, ekonomisko noziegumu, noziegumu pret bērniem atšķetināšana un apkarošana Rīgā un tās apkaimē.

Kopš pagājušā pavasara logus šai ēkai mazgāt izvairās, jo ir bijuši gadījumi, ka tāda satricinājuma rezultātā tie izkrīt, tā apdraudot pagalmā esošo autotransportu un cilvēkus. Lielākoties darbam nepiemērotas ir arī pārējās telpas.

Arī Rīgas Latgales iecirkņa stāvoklis kopumā vērtējams kā kritisks. Ēkas logu ailes pārdzīvojušas divus pasaules karus, par 21. gadsimta iestāšanos te liecina vien kabinetos esošā datortehnika. Neraugoties uz skarbajiem apstākļiem, iecirkņa priekšnieks  Vladimirs Stoļarovs uzteic sava iecirkņa darbiniekus un nodēvē tos par varoņiem, kurus nekad nav pametusi cerība sagaidīt darba vides uzlabojumus.

Tuvākajā laikā nekādas īpašas izmaiņas policijas iecirkņu ikdienā nav sagaidāmas. Bet, lai tas notiktu, nepieciešams kas vairāk, nekā tikai policijas darbinieku, policijas vadības un iekšlietu ministrijas nemitīgie aicinājumi šiem mērķiem atvēlēt valsts budžeta līdzekļus.

Ir jāmaina valsts politika iekšējās drošības jautājumos, atvēlot Valsts Policijas vajadzībām tik nepieciešamos līdzekļus, uzskata aptaujātie policijas darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas