Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Prasīs norādīt drošības naudas izcelsmi atbrīvošanai no apcietinājuma

Kalnmeiers pastāstīja, ka jau tuvākajās nedēļās plānots skatīt likuma izmaiņas, lai turpmāk konkrētu krimināllietu materiāliem būtu jāpievieno uzziņa par drošības naudas izcelsmi. Pašlaik nav zināms, kuras iestādes uzdevums būs šo uzziņu izskatīšana, taču Kalnmeiers uzskata, ka pati uzziņa jau sniegs atbildi, no kurienes līdzekļi drošības naudas iemaksai ņemti.
Saskaņā ar pašlaik spēkā esošo kārtību nav jānorāda drošības naudas izcelsme, lai kādu personu atbrīvotu no apcietinājuma, taču šo kārtību jau drīzumā plānots mainīt, piektdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Pēdējais lielākais gadījums, kad iemaksāta drošības nauda, kuras izcelsme nav zināma, ir 400 000 eiro iemaksa par bijušā Latvijas dzelzceļa valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa atbrīvošanu no apcietinājuma. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) gan izteicies, ka varētu pārbaudīt šīs apjomīgās naudas summas izcelsmi.

Patlaban Kriminālprocesa likums neuzliek tiesai par pienākumu pārbaudīt drošības naudas izcelsmi. Līdz tiesai tikai jānogādā kvīts, kas apliecina, ka nauda ir iemaksāta Valsts kases kontā. Pēc tam tiesa sagatavo lēmumu par aizdomās turētā atbrīvošanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas