Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Premjere bailēs no interešu konflikta nelemj par Citadeles investoriem

Otrdien valdība skatīja jautājumu par AS Citadele banka investoru piesaisti, taču gala lēmums netika pieņemts, jo tam nepieciešama papildu informācija, pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns. Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) atklāja, ka lēmuma pieņemšanā nav piedalījusies, jo saskatījusi iespējamu interešu konfliktu. Slēgto sēdes daļu vadījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija).

"Protams, ļoti sabi saprotama valdības vēlme ar katru no jautājumiem iepazīties detalizēti, uzdot kādus papildu jautājumus, uzklausīt visus ārējos viedokļus gan no konsultantiem, gan no citām iesaistītajām personām, tai skaitā drošības struktūrām," sacīja Spridzāns. Jau tuvākajā laikā Privatizācijas aģentūra sagatavos detalizētāku informāciju un iesniegs to izskatīšanai Ministru kabinetā. Pagaidām jautājuma izskatīšanas datums nav noteikts, sacīja Privatizācijas aģentūrasvaldes priekšsēdētājs. Savukārt premjere teica, ka par Citadele bankas pārdošanu tiks lemts jau nākamnedēļ, kad, visticamāk, tiks sasaukta ārkārtas valdības sēde.

"Mēs šobrīd nevaram komentēt ne pircēju vārdu, ne skaitu," sacīja Spridzāns, bilstot, ka iespējamo investoru piedāvājumi, salīdzinot ar līdzīgiem citās valstīs, ir kvalitatīvi. Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs atklāja, ka valdības locekļi ar iespējamiem investoriem iepazīstināti šifrēti. "Visa informācija, ko mēs dodam ir šifrētā veidā," sacīja Loginovs. Viņš skaidroja, ka tas nepieciešams, lai investori nezinātu viens par otru un lai maksimāli izvairītos no informācijas noplūdes.

Savukārt Straujuma sacīja, ka neatklās sava iespējamā interešu konflikta raksturu, jo jautājums skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā. "Interešu konflikts var būt ar tām kompānijām, kas pieteikušās. Līdz ar to es noņēmu sevi no jautājuma apspriešanas un arī nelēmu."

Premjere teica, ka, lai arī rakstiskajos dokumentos iespējamie investori ir šifrēti, ministri mutiski brīdināti par iespēju izvairīties no interešu konflikta. No lemšanas par jautājumu savu vārdu atsaukusi vienīgi Straujuma. 

LETA vēsta, ka bankas Citadele investoru piedāvājumu izvērtēšanas kritēriji izriet no Ministru kabinetā iepriekš apstiprinātajiem investoru piesaistes pamatmērķiem. Potenciālo investoru piedāvājumu izvērtēšanu nodrošina konsultants Societe Generale.

Konsultants Societe Generale šā gada aprīlī informēja valdību, ka investori ir apliecinājuši interesi gan kļūt par bankas stratēģiskajiem ieguldītājiem, akcijas iegādājoties tiešā pārdošanas darījumā, gan arī investoriem ir interese par akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), akcijas iegādājoties biržā. Veikt abu iespējamo scenāriju izpēti paredzēja iepriekš valdības apstiprinātā investoru piesaistes stratēģija.

Saskaņā ar apstiprināto stratēģiju konsultants Societe Generale uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas Citadele stratēģiskajiem ieguldītājiem. Potenciālo interesentu vidū ir gan bankas, gan finanšu investori.

(Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts un virsraksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas