Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Preses izdevēji cer uz atsevišķu valsts finansējumu Covid-19 seku pārvarēšanai

Latvijas preses izdevēji cer uz Kultūras ministrijas atbalstu valdībā, paredzot atsevišķu finansējumu mediju nozarei, tostarp presei, jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 seku pārvarēšanai, sacīja Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Līcis.

Viņš norādīja, ka patlaban valdības rosinātie mehānismi nespēs līdzēt medijiem. Kā skaidroja Līcis, preses izdevēji dīkstāvē nevar strādāt, šādam darbam ir jāparedz finansiāls atbalsts, ar kuru samaksāt darbiniekiem algas par padarīto. Tāpat svarīgs ir nepārtraukts drukas un piegādes pakalpojumus.

"Mums ir nepieciešams stabils atbalsts pasta piegādē. Tas ir ļoti svarīgi, lai piegādes būtu regulāras, nepārtrauktas un savlaicīgas. Mums ir jānotur pašreizējais abonentu līmenis," skaidroja asociācijas pārstāvis, norādot, ka neviens medijs nav ar milzu finansēm un bez reklāmas, abonentu ieņēmumiem nespētu izdzīvot.

Līcis atklāja, ka pagaidām nav neviens izdevējs, kurš slēgtos ciet šajā periodā. 

Viņš norādīja, ka jaunā koronavīrusa sekas mediju nozari skārušas tieši reklāmas ieņēmumos. Reklāmas naudu kritumu īpaši izjūt preses izdevēji. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka sliktākais būtu, ja mediji, īpaši prese, sāktu zaudēt abonementus.

"Ja drukātais medijs pazaudē savu lasītāju, klausītāju, skatītāju, visticamāk medijs to nekad neatgūs. Īpaši tas ir preses izdevumiem, kur preses zīmols kalpo kā reputācijas un uzticamības simbols. Katram medijam sava auditorija ir jānotur ar visiem spēkiem, ar jebkuru atbalstu," sacīja Līcis.

Viņš uzsvēra, ka auditorijas jautājums īpaši svarīgs ir lauku teritorijā esošajiem preses izdevējiem. Kā skaidroja Līcis, ne visi laukos izmanto vai orientējas elektroniskos plašsaziņas līdzekļos un internetā. Pēc Līča teiktā, līdzīgi kā mediķiem un iekšlietu darbiniekiem, mediji strādā nepārtraukti. "Mēs gan rūpējamies par darbiniekiem, gan nodrošinām informācijas nepārtrauktību. Cilvēkiem ir jāzina, kas notiek," uzsvēra Līcis.

Vienlaikus Līcis atzīmēja, ka asociācija veido krīzes analīzi, lai spētu prognozēt sliktākos scenārijus. 

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Top komentāri

Jānis
J
Ko? Viņiem vēl nepietiek? Piegāde par velti ( sedz valsts), Partijām domātais lielais finansējums teju viss viņiem? Nekauņas!
oskars
o
notiek kars , kars ar koronvirusu ... ja jau kars , tad jabut solidariem , lielas pensijas samazinat lidz1000 eiro , valsts ierednu algas lidz 1000 eiro ,spekulantus , marodierus tiesat .. valdiba- uz prieksu ! preteja gadijuma pohuj tada valsts...
hm
h
Kāds iemesls filozofēt, ka mediji, īpaši prese, sāks zaudēt abonementus? No bailēm, ka kopā ar avīzi atnesīs vīrusu??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas