Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Prestižo Lazovska balvu šogad saņems plaušu ķirurgs Jāzeps Baško

Šogad Latvijas ārstu biedrība (LĀB) ikgadējo profesora Ilmāra Lazovska balvu par fundamentālu ieguldījumu medicīnā pasniegs P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Torkālās ķirurģijas centra vadītājam Jāzepam Baško. Balva tiks pasniegta 19.septembrī LĀB kongresa laikā Rīgas Latviešu biedrības namā, portālu _Diena.

lv_ informēja Latvijas ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.Nolikums par balvas pasniegšanu nosaka, ka LĀB valde kopā ar ekspertiem balvas saņemšanai izvirza piecus vai vairāk sabiedrībā un ārstu vidē pazīstamus kolēģus par fundamentālu ieguldījumu medicīnā un ārstu izglītībā. Balsojumā, kurā piedalījās 450 ārsti no visas Latvijas, Jāzeps Baško, kurš ir vadošais Latvijas plaušu ķirurgs un Latvijas Ārstu biedrības Arodtiesas priekšsēdētājs, saņēma ievērojamu balsu pārsvaru. Balvu - skulptūru, kas simbolizē virzību augšup -, veidojis tēlnieks Jānis Strupulis, diploma autors ir grafiķis Guntars Sietiņš. Balvas izveidi LĀB finansē no latviešu ārstes Lidijas E.Kazainis (ASV) mantojuma līdzekļiem.Profesora Ilmāra Lazovska balva iedibināta 2011.gadā, godinot izcilā iekšķīgo slimību ārsta, nefrologa, sabiedrības veselības speciālista un medicīnas filozofa piemiņu. Ik gadu balvas laureāts tiek paziņots 1.septembrī - profesora Lazovska vārda dienā.

Top komentāri

mūsuprāt
m
Pavisam noteikti pelnīts apbalvojums Baško kungam! Viņš tik tiešām ir ĀRSTS šā vārda vislabākajā nozīmē. Lai Baško k-gam pašam turas veselība un lai arī turpmāk slimnieki varētu saņemt tieši viņa palīdzību! Lai viņam un viņa mīļajiem dzīvē nekad nepietrūkst laimes!
R
Lielisks ārsts un kolēģis!
musprat
m
malacis!lai veicas!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas