Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Prezidents Straujumas valdības 100 dienu darbu vērtē piesardzīgi pozitīvi

Valsts prezidents Andris Bērziņš Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas_ (Vienotība) _vadītās valdības 100 dienu darbu vērtē piesardzīgi pozitīvi, - to prezidents apliecināja intervijā LNT raidījumā 900 sekundes.

"Mans vērtējums būtu piesardzīgi pozitīvs valdības darbībai šajā periodā," teica valsts pirmā persona.

Prezidentam izveidojies priekšstats, ka Straujumas valdība atšķirībā no viņas priekšgājēja Valda Dombrovska (Vienotība) vadītās strādā vairāk kā komanda un darba kārtības jautājumi tiek virzīti uz priekšu pragmatiski. "Atsevišķu ministru rīcība ir daudz pragmatiskāka, neskatoties uz situāciju, ka esam divu vēlēšanu priekšvakarā."

Prezidents bilda, ka valdībai jāstrādā ar lielu skaitu būtisku jautājumu, kuri tās deklarācijā nemaz neparādās, piemēram, situāciju Ukrainā, Latvijas Gāzes akcijām u.c. Kā jautājumus, kuri veiksmīgi virzās uz priekšu, prezidents minēja Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.periodam sadali un spaisa apkarošanu. Savukārt būtiskākais šā gada pārbaudījums ar politisku spriedzi Straujumas valdībai būšot izglītības jautājumi. Valdībai būtisks uzdevums būs priekšdarbi nākamā gada budžeta sagatavošanai, par ko gala vārds būs jāsaka jau nākamajai Saeimai, teica prezidents.

Straujumas valdība Saeimā tika apstiprināta šā gada 22.janvārī pēc tam, kad par demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas pagājušā gada novembra beigās paziņoja Valdis Dombrovskis. Straujuma un vairāki valdības ministri ceturtdien informēs par pirmajās 100 darba dienās paveikto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas