Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Prezidents valsts svētku balli šogad nerīkos

Valsts prezidents Andris Bērziņš valsts svētku balli šogad nerīkos, bet tā vietā būs koncerts Dailes teātrī, kuru translēs arī Latvijas Televīzija, pastāstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Svētku pasākumā paredzēta prezidenta uzruna. Koncerts plānots aptuveni stundu un 15 minūtes, bet pēc koncerta viesiem teātra foajē ir ielūgums uz glāzi vīna. Pasākuma noslēgums plānots tā, lai visi, kas vēlas, varētu pagūt nokļūt pie Brīvības pieminekļa, kur iecerēta arī prezidenta uzruna.

Uz svētku pasākumu ielūgti aptuveni 500 cilvēku, precīzs viesu saraksts tiks publiskots 15.novembrī. Viesu vidū ir Saeimas deputāti, Eiroparlamenta deputāti, Ministru kabineta locekļi, bijušie Ministru prezidenti, bijušie Saeimas priekšsēdētāji, valsts sekretāri, citas amatpersonas, pašvaldību amatpersonas. Tāpat uz koncertu ielūgti bruņoto spēku un drošības iestāžu vadītāji, reliģisko konfesiju vadītāji, komponisti, diriģenti, teātra un kino, rakstniecības pārstāvji, dzejnieki, mākslinieki, sportisti, valsts augstskolu un universitāšu rektori, zinātnes, medicīnas, uzņēmējdarbības, uzņēmēju organizāciju pārstāvji, ārvalstu vēstnieki, starptautisko organizāciju, Valsts prezidenta komisiju un padomju vadītāji.

"Nekādas citas pieņemšanas vai balles 18.novembrī nav paredzētas," norādīja Krapāne.

Koncerts prezidenta kancelejai izmaksās 18 095 latus, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, šajā summā ir teātra telpu noma, vīns un nelielas uzkodas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas