Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Prokuratūra veiks padziļinātu pārbaudi par Muitas kriminālpārvaldes darbu

Prokuratūra veiks padziļinātu pārbaudi par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbu.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka trešdien Ģenerālprokurora padome nolēma Muitas kriminālpārvaldei iesniegt ziņojumu par iepriekš veikto pārbaudi, kā arī veikt padziļinātu analīzi par operatīvās darbības pasākumu izmantošanas likumību un efektivitāti noziedzīgu nodarījumu novēršanai un apkarošanai iestādē 2010.gadā.

Prokuratūra jau nesen pēc Finanšu ministrijas (FM) lūguma pārbaudīja Muitas kriminālpārvaldes darbības rezultātus. Par secinājumiem tika informēta FM, bet ne Muitas kriminālpārvalde.

Trešdien nolemts veikt padziļinātāku analīzi par operatīvās darbības pasākumu izmantošanas likumību un efektivitāti un to organizējusi prokuratūra pēc savas iniciatīvas. Ar secinājumiem vēlāk tiks iepazīstināta arī Muitas kriminālpārvalde.

Jau vēstīts, ka nesen līdzšinējais VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Marjans Burijs ir pārcelts uz VID Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatu. Savukārt VID Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā pārcelts līdzšinējais VID Muitas pārvaldes direktora vietnieks Edijs Ceipe.

Burija pārcelšana ir saistīta ar Ģenerālprokuratūras šā gada 4.jūlija atzinumā par Muitas kriminālpārvaldes darbu minētajiem būtiskajiem trūkumiem un nepilnībām VID Muitas kriminālpārvaldes līdzšinējā izlūkošanas un operatīvajā darbībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas