Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

PTAC aicina iepazīties ar aviopasažieru tiesībām reisa atcelšanas gadījumā

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina iepazīties ar aviopasažieru tiesībām reisa atcelšanas gadījumā, informē PTAC pārstāvji. PTAC norāda, ka saistībā ar bažām par militārā konflikta eskalāciju Tuvajos Austrumos vairākas aviokompānijas, tostarp Latvijas aviokompānija "airBaltic" un "SmartLynx" maina lidojumu plānus.

PTAC aicina iepazīties ar aviopasažieru tiesībām gadījumā, ja pasažieris ir rezervējis avioreisa biļeti uz kādu no valstīm un ir atcelts lidojums.

Reisa atcelšanas gadījumā pasažieriem ir tiesības septiņu dienu laikā saņemt biļetes atlīdzinājumu un attiecīgā gadījumā atpakaļceļa lidojumu uz sākotnējo izlidošanas vietu vai mainīt maršrutu līdz to galamērķim.

Ja pasažieris ir izvēlējies maršruta maiņu, aviokompānijai pasažierim bez maksas jānodrošina alternatīvs reiss galamērķa sasniegšanai pēc iespējas agrāk. Alternatīvā reisa gaidīšanas periodā, ja gaidīšanas periods ir divas stundas vai ilgāk, aviokompānijai pasažierim jānodrošina aprūpe.

Savukārt, ja jaunā reisa izlidošana ir vismaz dienu pēc atceltā reisa izlidošanas - aviokompānijai pasažierim jānodrošina izmitināšana viesnīcā un transports līdz viesnīcai.

Pasažierim ir tiesības saņemt arī naudas kompensāciju, kuras apmēri ir 250 eiro par visiem lidojumiem 1500 kilometru vai mazākā attālumā, 400 eiro par visiem lidojumiem Eiropas Savienības (ES) iekšienē vairāk nekā 1500 kilometru attālumā un par visiem citiem lidojumiem 1500 līdz 3500 kilometru attālumā, savukārt 600 eiro par visiem lidojumiem, uz ko neattiecas iepriekšējie nosacījumi.

Vienlaikus PTAC atzīmē, ka aviokompānijai nebūs jāizmaksā kompensācija, ja reiss ir atcelts ārkārtēju iemeslu dēļ, aviokompānija ir informējusi pasažieri par reisa atcelšanu vairāk nekā divas nedēļas pirms plānotā lidojuma datuma, kā arī, ja aviokompānija ir informējusi par reisa atcelšanu mazāk nekā divas nedēļas pirms reisa izlidošanas, tomēr piedāvātais alternatīvais reiss ir tajā paša maršrutā un ar līdzīgu grafiku kā sākotnējam reisam.

PTAC vērš uzmanību, ja lidojums tiek atcelts drošības situācijas saspīlējuma dēļ, patērētājam netiks izmaksāta papildu kompensācija, taču biļetes cena tiks kompensēta.

LETA jau ziņoja, ka "airBaltic" drošības apsvērumu dēļ ir atcēlusi visus lidojumus uz un no Telavivas līdz svētdienai, 11.augustam.

Vienlaikus "airBaltic" ir izstrādājusi rezerves procedūras un alternatīvus maršrutus - situācijas eskalācijas gadījumā lidojumus uz Dubaiju nav paredzēts veikt caur Irākas gaisa telpu, bet gan pārlidojot Ēģipti un Saūda Arābiju.

Tāpat, turpinoties drošības situācijas saspīlējumam un pastāvot būtiskiem tās eskalācijas riskiem Tuvo Austrumu reģionā, Ārlietu ministrija (ĀM) atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Izraēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas