Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PTAC soda negodprātīgu interneta veikalu īpašnieku

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) internetveikalu ietaupi24.lv un tehnika365.lv īpašniekam SIA Parfims piemērojis 10 000 eiro sodu par negodīgas komercprakses īstenošanu, liecina PTAC mājaslapā publiskotais lēmums.

PTAC saistībā ar SIA Parfims īstenoto komercpraksi kopumā saņēmis 12 patērētāju sūdzības par neizpildītiem preču pasūtījumiem, nepiegādāto pasūtījumu maksas neatmaksāšanu patērētājiem aptuveni 6212,20 eiro apmērā, uzņēmuma neatbilstošo saziņu ar patērētājiem un atteikuma tiesību ierobežošanu.

Izvērtējot SIA "Parfims" īstenoto komercpraksi tīmekļvietnēs ietaupi24.lv un tehnika365.lv atbilstoši Negodīgas komercprakses aizlieguma likumam, PTAC konstatēja, ka uzņēmums minētajās interneta vietnēs nenodrošina pasūtīto preču pienācīgu izpildi, tādējādi maldinot patērētājus par tajās piedāvāto preču pieejamību.

Atbilstoši PTAC secinātajam, SIA Parfims nenodrošina informāciju par pasūtījuma veikšanas kārtību un atteikuma tiesībām, tostarp atteikuma veidlapu, kā arī informāciju par patērētāju sūdzību izskatīšanas kārtību un preču garantiju. Tāpat konstatēts, ka uzņēmums nenodrošina informāciju par patērētāju likumīgajām tiesībām, ja prece neatbilst līguma noteikumiem, nenodrošinot distances līguma saglabāšanas iespējas, kā arī nepiegādājot patērētājiem pasūtītās preces noteiktajā termiņā, neatmaksājot patērētājiem pirkuma maksu nepiegādātu preču gadījumā un nenodrošinot patērētājiem iespēju sazināties ar uzņēmumu.

Vairākkārt aicinot SIA Parfims veikt izmaiņas vietnēs ietaupi24.lv un tehnika365.lv un skaidrot tajās īstenotās komercprakses apstākļus, uzņēmums nesniedza atbildi uz PTAC sūtītajām vēstulēm. Kaut arī PTAC turpināja saņemt patērētāju sūdzības par uzņēmuma īstenoto komercpraksi, PTAC pērn 6. decembrī, kā arī šā gada 12. martā konstatēja, ka vietnes ietaupi24.lv un tehnika365.lv nedarbojas.

Kaut arī SIA Parfims izbeidzis minētās komercprakses īstenošanu, PTAC ieskatā tā skar vai var skart to patērētāju tiesiskās intereses, kuri ar uzņēmumu ir noslēguši distances līgumus. Turklāt konkrētajā gadījumā PTAC ir pamats uzskatīt, ka attiecīgās komercprakses īstenošana varētu tikt atsākta. Ņemot vērā minēto, PTAC nolēmusi SIA Parfims piemērot tiesisko pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, kā arī aizliegt negodīgu komercpraksi, ja tā vēl nav uzsākta, bet ir paredzama.

Vienlaikus PTAC secinājis, ka uzņēmuma nodarītais pārkāpums vērtējams kā smags patērētāju kolektīvo interešu pārkāpums, līdz ar to tas SIA Parfims piemērojis soda naudu 10 000 eiro apmērā. Soda naudas summa aprēķināta, ņemot vērā PTAC praksi tās piemērošanā komersantiem par līdzīgiem pārkāpumiem un to, vai SIA Parfims veicis pasākumus pārkāpumu novēršanai, risinot patērētāju sūdzības un zaudējumu atlīdzināšanu, kas līdz lēmuma pieņemšanas dienai nav darīts.

Atbilstoši likumam SIA Parfims"lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad lēmums stājies spēkā. Lēmuma pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

SIA Parfims dibināta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Anrī Plonis, liecina informācija Firmas.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas