Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pumpuru vidusskolā uzsāk griestu remontu; apsekos vēl deviņas tuvumā esošās izglītības iestādes

Šonedēļ uzsākta Pumpuru vidusskolas jaunā korpusa koridora griestu atjaunošana, portālu Diena.lv informēja Jūrmalas domes pārstāve Ieva Aile.

Remontdarbu grafiks paredz, ka pirmā stāva griesti tiks pārbūvēti tuvāko divu nedēļu laikā, savukārt otrā un trešā stāva gaiteņu griestu, kur izmantota analoga konstrukcija, stiprināšana un remontdarbi paredzēti novembra otrajā pusē pēc Valsts policijas (VP) ekspertīžu pilnīgas pabeigšanas.

Remontdarbus garantijas ietvaros nodrošina maksātnespējīgās SIA SZMA RĪGA parādnieka pārstāvji par saviem līdzekļiem. 

Saskaņā ar 2011.gadā noslēgto būvdarbu līgumu, Pumpuru vidusskolas jaunā mācību korpusa renovācijas veicējs SZMA RĪGA atbild par izpildīto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti, atbilstību tehniskajām prasībām un ekspluatācijas drošību garantijas laikā – 36 mēnešus pēc objekta nodošanas ekspluatācijā jeb līdz 2015.gada 30.augustam. Līdz ar to visi remontdarbi veicami un saistītās izmaksas sedzamas no būvuzņēmēja līdzekļiem, pamatojoties uz līgumā noteikto garantijas laikā radušos defektu novēršanu.

Vienlaikus Jūrmalas pilsētas pašvaldība uzdevusi līdz šā gada beigām tehniski apsekot vēl 9 sabiedriskos objektus – pirmsskolas izglītības iestādes Lācītis un Austras koks, Ķemeru, Kauguru un Jaundubultu vidusskolas, Ķemeru pasta ēku, bērnu namu Sprīdītis, Internātskolas internāta ēku, kā arī Mežmalas vidusskolu un tai piegulošo Jūrmalas peldēšanas skolu - lai gūtu pilnu pārliecību par objektu ekspluatācijas drošību un tajos veikto būvdarbu kvalitāti.

Kā zināms, 6.oktobrī Jūrmalā, Pumpuru vidusskolas jaunajā korpusā, 1.stāva gaitenī apmēram 20 metru garumā nokrita iekārto griestu konstrukcijas un plāksnes, kā arī tika bojātas virs tiem uzstādītās komunikācijas. Negadījumā neviens cilvēks necieta, jo tas notika mācību stundas laikā, kad visi skolēni atradās mācību klasēs. Ekspertu slēdzienā tika konstatēta neatbilstošu konstrukcijas stiprinājumu izmantošana būvniecības laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas