Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
"Tu nevari mācēt to, ko tu nedari," norāda Pauls Timrots

Putenis pārbauda autovadītāju prasmes

Komentējot trešdienas lielo satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas ceļiem, eksperti atzīst, ka autovadītājiem vienkārši nav pieredzes, kā vadīt transportlīdzekli šādos laikapstākļos, un ir nepieciešams laiks, lai pierastu pie situācijas.

"Cilvēkiem tādi apstākļi kā putenis ir vienreiz gadā, varbūt vienreiz piecos gados, kad viņi izbrauc tādā brīdī ārā. Kā viņiem var būt prasmes tādos apstākļos? Viņiem nav šo prasmju. Viņi kļūdās, pārrēķinās, kaut kur saslīd, kaut kur par ātru brauc. Tu nevari mācēt to, ko tu nedari," norāda auto eksperts un raidījumu vadītājs Pauls Timrots, aicinot vadītājus izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu ātrumu un nedusmoties uz tiem, kuri brauc lēnāk.

Autosportists un Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks uzsver, ka vissvarīgākais ir autovadītāju prasme novērtēt situāciju uz ceļiem. "Pēc savas pieredzes zinām, ka vienmēr, kad uzsnieg pirmais sniegs un paliek slidenāks, mums ir vismaz kādas divas dienas jāpabrauc, lai pierastu pie seguma, pie tā, ka var slīdēt, bet, kad ziema iet uz beigām, mums ir vieglāk braukt pa sniegu."

Vanks arī atzīst - ja autovadītāji vairāk pievērstu uzmanību savas mašīnas sagatavotībai ziemas apstākļiem, avāriju skaits būtu mazāks.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis piekrīt, ka autovadītāju iemaņu trūkums arī ir galvenais iemesls, kāpēc pagājušajā diennaktī reģistrēti tik daudzi satiksmes negadījumi. Viņš piebilst, ka cilvēki nenovērtē situāciju, izvēlas ceļa segumam neatbilstošu ātrumu un neievēro distanci. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas