Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Putinam līdzīgā lelle Stūra mājas pagalmā nozāģēta

Instalācija ar krustā sisto Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli Stūra mājas pagalmā šodien ir nozāģēta un noguldīta zemē, novēroja aģentūra LETA.

Ne šī instalācija, ne pagalmā izvietotais automašīnas vraks un fotogrāfijas no pagalma nav aizvākti, izstādes organizatori atrodas pagalmā un sarunājas ar izstādes apmeklētājiem, kurus interesē, kāpēc krusts ir novākts.

"Mākslinieks vairs neplāno šo instalāciju atjaunot, jo šķiet, ka VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) katru reizi, kad to mēģina darīt, liek dažādus šķēršļus," norāda izstādes Disidents organizators Toms Jansons.

Pēc mākslinieku domām, instalācija savu ir panākusi un ir izdevies redzēt, kādas sekas tam bijušas.

VNĪ pārstāve Jolanta Grāmatniece norāda, ka līgums ar izstādes organizatoriem ļāva izmantot Stūra mājas pagalmu, taču neparedzēja nekādu eksponātu izvietošanu pagalmā.

"Instalācija vardarbīgi bija izvietota virs kanalizācijas lūkas, organizatori nedrīkstēja to darīt. Šorīt ēkas apsaimniekotāji ziņoja, ka šī instalācija, kā arī automašīnas vraks un citi eksponāti no pagalma tiek aizvākti," sacīja Grāmatniece.

VNĪ, apsekojot nekustamo īpašumu, konstatēja, ka izstādes Disidents organizatori, izmantojot telpas Brīvības ielā 61, pārkāpuši telpu nomas līguma noteikumus, izvietojot instalācijas tam neparedzētās vietās un veidā, radot apdraudējumu īpašuma ekspluatācijai. Kā norādīja Grāmatniece, tādēļ nomniekiem tika lūgts novērst līguma noteikumu pārkāpumus.

Jau ziņots, ka sacelts tracis saistībā ar izstādē Disidents izvietoto instalāciju, kurā pie krusta bija piesista lelle, kas dažiem atgādināja Putinu. Krievija ir aicinājusi Latviju par notikušo sniegt skaidrojumu. Tikmēr mākslinieks Some1 skaidrojis, ka mākslas instalācijas Disidents pamatideja ir finansiālās jeb materiālās pasaules glorificēšana indivīda ikdienā, un krustā sistais tēls ir biznesmenis, kura seja veidota pēc līdzības ar kādu mākslinieka paziņu, 45 gadus vecu biznesmeni no Itālijas. 15.maijā tika saņemti draudi un fiziski ietekmēti divi mākslinieki, tāpēc lelle no krusta tika noņemta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas