Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

PV piedāvās CAF piecus grozījumus jauno vilcienu iepirkuma līgumā

Dzelzceļa pasažieru pārvadātāja AS Pasažieru vilciens (PV) un Spānijas vilcienu ražotāja Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A. (CAF) pārstāvji vienojušies, ka PV sagatavos un trešdien, 26.septembrī, Spānijas uzņēmumam nodos vēstuli, kurā precīzi formulēs piecus vilcienu iepirkuma līguma grozījumus punktus, informēja PV.

Par konkrētiem atbildes termiņiem uzņēmumi neesot vienojušies.

Kā ziņots, CAF nav gatavs slēgt jaunu vilcienu iepirkuma līgumu, kā to piedāvāja Latvijas puse, bet gan veikt grozījumus jau 2.aprīlī parakstītajā līgumā.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijas sēdē CAF pārstāvji atzina, ka ir gatavi diskutēt par konkrētu līguma punktu grozījumiem, taču Latvijas puse piedāvājusi vispirms parakstīt jauno līgumu un tad diskutēt. CAF neesot saņēmis konkrētus piedāvājumus grozīt konkrētus punktus, un nopietnas diskusijas par šo tēmu neesot bijušas.

CAF uzsvēra, ka ir gatavs veikt grozījumus, taču par to neesot ar PV izveidojusies nopietna padziļināta diskusija. Jauna līguma noslēgšana neesot iespējama, jo tas maina tiesiskās attiecības. CAF esot gatavs līdz 2.oktobrim nonākt pie vienotas pozīcijas.

Kā ziņots, jauno 34 elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu iepirkuma iegādes kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljonu latu apmērā, no kuriem Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums būs 100 miljoni latu, bet PV līdzfinansējums šā projekta realizācijai būs 44 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu). Jaunajiem vilcieniem ir jābūt saražotiem līdz 2015.gada augustam.

CAF un PV par parakstītā jauno vilcienu iepirkuma līguma grozījumiem jāvienojas līdz 2.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas