Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

PV plāno līdz 2020.gadam palielināt pasažieru skaitu par trešdaļu; pēdējos gados tas sarucis par 15%

Uzņēmums Pasažieru vilciens (PV) pēc jaunā ritošā sastāva ieviešanas plāno trīs gadu laikā palielināt pasažieru skaitu par trešdaļu, kas naudas ieņēmumu ziņā būtu līdz 25,7 miljoniem eiro, trešdien preses konferencē atzina Pasažieru vilciena valdes priekšsēdis Andris Lubāns.

2014.gadā no pasažieru pārvadāšanas tika iekasēti 17,5 miljoni eiro. Pēdējo piecu gadu laikā pasažieru skaits ir samazinājies par 15%, kas gan esot skaidrojams arī ar sabiedriskā transporta izmantotāju skaita kritumu, jo samazinās kopējais iedzīvotāju tirgus.

Lubāns skaidroja, ka, tā kā būtiskākie kritēriji, kas neapmierina pasažierus, ir cena un brauciena laiks, tad uzņēmums plānojis pievērst uzmanību tieši šiem diviem kritērijiem, plānojot arī biļešu atlaides. Jau tagad vilciena biļešu cenas esot par 5% līdz 10% lētākas nekā konkurējošiem transporta veidiem. Mēnešbiļetes esot pat par 30% lētākas.

Plānots arī palielināt vilcienu piepildījumu no 50% līdz 60%.

Visvairāk uzmanības tikšot veltīts pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai, kas dzelzceļa izmantošanai varētu piesaistīt lielāku skaitu ikdienas braucēju.

Piesaistītā konsultējošā uzņēmuma Ernst&Young (EY) vadības konsultāciju nodaļas direktors Nauris Kļava skaidroja, ka uzņēmuma darbība balstās uz regulārajiem pasažieriem, kas izmanto pakalpojumus ikdienā. Turpmāk uzņēmums vairāk pievērsīsies Pierīgas iedzīvotājiem, jo šis reģions ir labvēlīgākā situācijā un ir iespējas piesaistīt klientus. Tāpat iespējas esot arī Vidzemes un Zemgales reģionā. To varot panākt gan ar uzlabotu kustības sarakstu, biļešu politikas maiņu, gan lielāku tīrību, ko par svarīgu kritēriju norādījuši pasažieri. Tāpat būtisks esot arī kopējais komforta līmenis un WI-Fi pieejamība.

Kā ziņots, PV 2015.gada pirmā ceturkšņa pārskata periodu noslēgusi ar 148 712 eiro peļņu, kas bijis iespējams, pateicoties uzņēmuma izmaksu samazinājumam. Attiecīgo periodu pirms gada uzņēmums noslēdza ar 2,3 miljonu eiro zaudējumiem.

2015.gada pirmā ceturkšņa PV neto apgrozījums bija 14 946 224 eiro, kas ir par 752 101 eiro vairāk nekā 2014.gada pirmajā ceturksnī. Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir samazinājušās par 1 625 198 eiro, un to kopsumma pirmajā ceturksnī sasniedza 14 202 860 eiro.

Kopējais pasažieru veikto braucienu skaits 2015.gada pirmajā ceturksnī bija par 3,4% mazāks nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Atsevišķās līnijās, piemēram, Rīga-Skulte, Rīga-Rēzekne un Rīga-Daugavpils, braucienu skaits ir palielinājies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas