Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

PV valde nopēlusi Birkmaņa rīcību; Pulks ir "pārāk dārgs"

Diskusijās par Vienotības biedru Olafa Pulka un Ērika Škapara jaunajiem, labi apmaksātajiem amatiem Pasažieru vilcienā (PV) un Ritošā sastāva servisā beidzot iesaistījusies arī partijas vadītāja Solvita Āboltiņa, vēsta TV3 ziņas. Tikmēr neoficiāla informācija liecina, ka O.Pulkam jaunais amats, iespējams, būs jāpamet, jo uzņēmums pašlaik nevar atļauties izmaksāt tik lielu algu.

PV valde jau "izteikusi nopēlumu" par priekšsēdētāja Arta Birkmaņa lēmumu.Vairākas dienas Vienotība nekomentēja savu biedru nokļūšanu ienesīgajos amatos dzelzceļa nozarē, taču šodien diskusijā beidzot iesaistījusies partijas līdere Solvita Āboltiņa. Viņa kategoriski noraida pārmetumus, ka O.Pulks un Ē.Škapars pie amatiem būtu tikuši, izmantojot politisko blatu. S.Āboltiņa uzskata, ka šajā gadījumā sākta cilvēkvajāšana tikai viņu politiskās piederības dēļ. "Es ļoti ceru, ka mēs nenonāksim [līdz situācijai] mūsu valstī, ka cilvēks politiskās piederības dēļ tiktu vajāts un viņam tiktu liegts ieņemt kādu amatu," S.Āboltiņa, aizstāvot savus partijas biedrus, skaidro TV3 ziņām. Viņa norāda, ka šīem amatiem nav nekāda sakara ar politisko ietekmi.Vienotības līdere notikušajā nesaskata līdzības ar savulaik Tautas partijas un citu partiju politiskajiem ielikteņiem, pret kuriem savulaik asi vērsās Āboltiņas tolaik vadītais Jaunais laiks, solot šādu praksi izskaust, vēsta TV3 ziņas. Neoficiāla informācija liecina, ka O.Pulkam Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētāja konsultanta amats nemaz netiks, jo uzņēmums Pulka pakalpojumus nevar atļauties. Uzņēmuma vadītāja Arta Birkmaņa pieņemto lēmumu jau asi kritizējuši citi PV valdes locekļi. "Mūsu budžetā šobrīd ir vairāk nekā 2000 latu pārtēriņš darba samaksas fondā," TV3 ziņām atklāj PV valdes loceklis Aigars Štokenbergs, norādot, ka uzņēmuma budžets ir visas valdes, nevis viena valdes locekļa kompetence. No kolēģiem nosodījumu saņēmušais A.Birkmanis solījis līdz nākamai valdes sēdei nākt klajā ar jauniem priekšlikumiem.Pats A.Birkmanis pašlaik norāda, ka pagaidām Olafam Pulkam jauno amatu uzteikt nav paredzēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas