Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVD: Putnu gaļas piegādātāju produkcijā konstatētas salmonellas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis salmonellas Polijas izcelsmes putnu gaļā, aģentūrai LETA pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa informēja, ka Salmonella enteritidis baktērija konstatēta SIA Gaļsaimnieks ņemtajos Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugos, kā arī SIA EVBL ņemtā Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugā.

PVD informēja, ka ārpuskārtas pārbaude kompānijā Gaļsaimnieks notika pēc tam, kad tika konstatēts, ka tas piegādā putnu gaļu SIA Baltic Restaurants Latvia, kas savukārt nodrošināja ēdināšanas pakalpojumus gan Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēm laikā, kad tur tika konstatēti saslimšanas gadījumi ar salmonelozi, gan arī tirdzniecības centra Stockmann darbiniekiem.

Savukārt kompānija EVBL pārbaudīta pastiprināto pirmsskolas izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumu pārbaužu ietvaros, kas tika sāktas pēc bērnu saslimšanas gadījumiem Siguldā.

Abos gadījumos Salmonella enteritidis konstatēta izejvielā, ko piegādājis Polijas uzņēmums Cedrob S.A..

Ņemot vērā to, ka abi uzņēmumi piegādā gaļas produktus būtiskam izglītības iestāžu skaitam visā Latvijā, PVD par konstatēto ir informējis Latvijas pašvaldības, kā arī turpina izglītības iestāžu informēšanu, aicinot neizmantot pārtikas gatavošanā Polijas izcelsmes broileru gaļu ar partijas Nr.L07102019 un Nr.277/1/338/18, ikdienā nodrošināt higiēnas prasību izpildi, tostarp rūpīgu putnu gaļas apstrādi, kā arī turpmāk rūpīgi izvērtēt piegādātās putnu gaļas produkcijas kvalitāti.

Par konstatēto PVD informēs arī Polijas pārtikas apriti uzraugošo dienestu, kā arī ziņos Eiropas Savienības Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Jau vēstīts, ka, veicot pastiprinātu akūtu zarnu infekcijas slimību uzraudzību Siguldas un Siguldas novada iedzīvotājiem saistībā ar STEC infekcijas izplatības epidemioloģisko izmeklēšanu, tika atklāti arī salmonelozes gadījumiem. Ar salmonellām inficējās bērni, kuri apmeklēja divas Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes - Ieviņa un Tornīši.

Savukārt oktobra sākumā vēdera infekcija tika konstatēta apmēram 50 universālveikala Stockmann darbiniekiem, kurus Trakajās dienās ēdināja SIA Baltic Restaurant Latvia. Informāciju par saslimšanas gadījumiem Stockmann darbinieku ēdināšanas blokā PVD saņēma no paša Baltic Restaurants Latvia.

Top komentāri

Nemaz nebrīnīšos, ja drīz veikalos
N
būs nopērkama TIKAI Latvijas produkcija par 3-5 reizes lielāku cenu. Atceros, ka cukurs, kad to ražoja Latvija, toreiz jau kāpa uz 1,10-1,20 eiro par kg (protams, no ls uz euro pārrēķinot!).
>:-)
&
Kur olu mīzalcāļi? Ko tur neiet protestēt ?
Vista
V
Lūk, tagad soda naudas piemērot 200% apmērā no VISIEM zaudējumiem un izdevumiem. Cietušiem sniegt kolektīvu civilprasību par kaitējuma kompensāciju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas