Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Raidījums: Petravičas preses sekretāre saistīta ar ES fondu izsaimniekošanu

Labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) padomniece komunikācijas jautājumos Liesma Kalve iepriekš bijusi saistīta ar Eiropas Savienības (ES) fondu izsaimniekošanu, svētdien vēsta LTV raidījums de facto.

Kalves uzņēmums Lateast 2008.gadā bija saņēmis 600 000 latu (853 723 eiro) finansējumu no ES fondiem māla granulu rūpnīcas izveidei Kupravā, taču ražotnes darbība tā arī nebija uzsākta. Vēlāk Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ar tiesas palīdzību lika firmai atmaksāt atpakaļ ES piešķirto naudu, taču tas nebija iespējams, jo firma likvidēta un īsi pirms tam tai reģistrēts 120 000 latu nodokļu parāds.

Kalve nesen pieņemta darbā labklājības ministrijā. Kalve neuzskata, ka minētā situācija ar ES fondu projektu bojā viņas reputāciju, uzsverot, ka pie vainas toreiz esot bijusi ekonomiskā krīze un tas, ka banka lūdza ātrāk atmaksāt kredītu, ko firma sedza no fondu līdzekļiem.

de facto pieejamajā tiesas spriedumā ir lasāms, ka tiesa nav guvusi pierādījumus tam, ka uzņēmums, saskaroties ar grūtībām, būtu meklēja citu investoru.

Petraviča raidījumam skaidroja, ka nav zinājusi par šādu savas jaunās darbinieces pagātnes detaļu un uzticējusies viņas dzīvesgājuma aprakstā rakstītajam un ka interneta resursos informāciju par Kalvi nav meklējusi.

Partijas KPV LV valdes loceklis Artuss Kaimiņš sarunā ar LTV pauda, ka šāda informācija arī viņam ir jaunums un aicinājis ļaut ministrei un viņas biroja darbiniekiem iestrādāties.

Kā ziņots, raidījumā Delfi TV ar Jāni Domburu bijušais mazumtirdzniecības un transporta pakalpojumu uzņēmuma SIA Monēta darbinieks Dainis Prātiņš apgalvojis, ka uzņēmumā ir maksāta "aplokšņu alga". Firma pieder Petravičas vīram Aleksandram Petravičam.

Savukārt Petraviča noliedz "aplokšņu algu" maksāšanu viņas vīram piederošajā uzņēmumā, uzsverot, ka "apmelojošu ziņu" dēļ no amata neatkāpsies.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka ir saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā šajā uzņēmumā. "Jebkurā šādā gadījumā VID izvērtē saņemto informāciju kopsakarā ar VID rīcībā esošo informāciju un lemj (veic) par nepieciešamo, normatīvajos aktos noteikto, kontroles pasākumu īstenošanu," skaidroja VID.

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Politikā reputācijai ir noteicošā loma. Ja šo nesaprot... tad ko vēl "nesaprot"?
lauvu medības ar lietussargu
l
Vai tā ES fondu izsaimniekotāja nebija tikai parasta zicpriekšsēdētāja? Vai aiz viņas muguras neslēpās īstais vīrs ar īstu ieroci? Papētiet to!
Bišku ,,smaržo"
B
Tāds tādu atrod.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas