Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

RD opozīcija uzskata, ka pilsētas arhitektam nav jāzina krievu valoda

RD frakcijas Vienotība deputāti apturējuši vēlmi pieprasīt obligātās krievu valodas zināšanas jaunajam Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktoram. Pēc deputātu iniciatīvas jaunajam Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītājam būs jāzina divas svešvalodas, neizceļot kādu valodu īpaši, informē frakcijas pārstāve Kristīna Ancāne.

Vienotības deputāti uzskata, ka pieprasot obligātas krievu valodas zināšanas, Rīgas dome pārkāpj Satversmi, kurā ir minēta viena valsts valoda – latviešu valoda. "Piemēram, izcilākā latviešu arhitektūras korifeja Gunāra Birkerta kandidatūru Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktora amatam nemaz neizskatītu, jo viņš nepārvalda krievu valodu", sašutuši ir Vienotības deputāti.

Opozīcijas pārstāvji atgādina, ka pašlaik Saeimā tiek vērtēti labojumi Darba likumā, kas darba devējam aizliegtu nepamatoti prasīt krievu valodas zināšanas.

Pilsētas attīstības komiteja trešdien nolēma izsludināt konkursu uz Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītāja vietu. Pilsētas attīstības departamenta speciālisti gan norādīja, ka, neatkarīgi no formulējuma ,krievu valodas zināšanas arhitektam tik un tā būtu nepieciešamas, lai varētu veidot komunikāciju ar austrumvalstīm, kur tā ir galvenā darba valoda.

Ar ilggadējo pilsētas galveno arhitektu Jāni Dripi pērn 28.februārī darba līgums netika pagarināts. Vairāk nekā gadu ilgušas diskusijas par to, vai arhitekta biroju likvidēt vai paplašināt tā funkcijas, līdz tomēr nolemts to saglabāt un uz vakanto vadītāja vietu izsludināt konkursu. Kaut arī biroja nākotne bija neskaidra, tas pērn tomēr turpināja strādāt arhitektes Regīnas Bulas vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas