Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Reinim Pozņakam piešķirta EP Pilsoņu balva

2022.gada "Eiropas cilvēks Latvijā" titula ieguvējam, "Tviterkonvoja" vadītājam Reinim Pozņakam piešķirta Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Pilsoņu balva.

"Reiņa personība, uzņēmība un līdera dotības ļāvušas ne tikai pašam paveikt neticami daudz Ukrainas atbalstam, bet arī piesaistījušas neskaitāmus citus labdarus. Šajā laikā, kad atbalsts Ukrainai ir tik būtisks cīņā par brīvību un demokrātiju ne vien tur, bet visā Eiropā, šāda palīdzības mobilizēšana ir īpaši jānovērtē. Varam lepoties ar pelnīto atzinību, ko guvis Reinis un viņa iniciatīva," uzsver EP deputāte Inese Vaidere, kura R. Pozņaku šim Eiropas līmeņa apbalvojumam nominēja.

R. Pozņaka izveidotais "Tviterkonvojs" uzsāka darbu īsi pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī. Projekta mērķis bija apvienot tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlas palīdzēt Ukrainai gan ar brīvprātīgo darbu, gan ziedojot savas automašīnas un līdzekļus automašīnu iegādei, kuras tiek ik nedēļu nogādātas uz Ukrainu. Projekta ietvaros Ukrainā nogādāti jau vairāk nekā 1100 dažādi transportlīdzekļi kopumā aptuveni 2 miljonu eiro vērtībā. Līdzīgu summu Reinis mobilizējis arī ziedojumos, taču darbs projektā arvien turpinās.

Reinis Pozņaks pateicas par novērtējumu. "Es esmu mazliet pārsteigts. Tas jau ir sabiedrības nopelns, man tikai paveicās, tā teikt, būt par viņu rokām - realizēt sabiedrības vēlmi atbalstīt Ukrainu. Ja neatrisināsim agresīvā kaimiņa problēmu tagad, tad to nāksies darīt mūsu bērniem un to es nekad nevēlos piedzīvot," atzīst balvas laureāts R. Pozņaks. Pēc viņa teiktā, palīdzīgu roku Ukrainas atbalstam, par laimi, arvien netrūkst. "Es apbrīnoju mūsu cilvēkus - nemaz nav mazinājusies vēlme palīdzēt, darīt, dzīt mašīnas. Varbūt mazliet ir mazinājies ziedotā finansējuma apmērs, bet ne vēlme palīdzēt. Tas ir vēl viens faktors, kas mani dzen uz priekšu un dzīs arī turpmāk," nosaka "Tviterkonvoja" aizsācējs.

Šogad, netipiski ierastajai praksei, godpilno apbalvojumu saņēmuši veseli divi laureāti no Latvijas. "Vienlaikus gribu sveikt arī otru balvas šī gada laureātu - festivālu "LAMPA", kas ir patiešām lieilisks sabiedrisko domu un diskusiju rosinošs projekts. Tas ir vienreizējs panākums, ka šogad veseli divi projekti no Latvijas ir guvuši Eiropas mēroga atzinību," atzīmē I. Vaidere.

Ik gadu Eiropas Pilsoņu balvas pasniegšanas ceremonija notiek Briselē. Balvu piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, sekmējot pārrobežu sadarbību ES. Balvu piešķir arī par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina ES Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības - cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas