Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Reirs aicinās pagarināt līdzšinējo autoratlīdzības režīmu arī 2023.gadam

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) aicinās pagarināt līdzšinējo autoratlīdzības režīmu arī 2023.gadam, aģentūru LETA informēja ministra padomniece Mudrīte Grundule.

Patlaban gan par šo priekšlikumu koalīcijā diskutēts nav.

Trešdien notika tikšanās starp Finanšu ministrijas un Latvijas Preses izdevēju asociācijas pārstāvjiem. Pēc tikšanās Reirs norādīja, ka ir svarīgi atbalstīt autorus un preses izdevējus straujā cenu kāpuma apstākļos.

"Preses brīvība un objektīvas informācijas pieejamība ir vērtība, tādēļ vienojāmies ar Latvijas Preses izdevēju asociāciju, ka pagarināsim līdzšinējo autoratlīdzības režīmu par vēl vienu gadu," sacīja finanšu ministrs.

Finanšu ministra padomnieks Guntars Račs (JV) pauda, ka pagarinājums dos laiku, lai apspriestu un vienotos par autora definīciju, lai no reālajiem autoriem nodalītu fiktīvos, kas faktiski strādā citā jomā un tikai izmanto labvēlīgo nodokļu režīmu, lai izvairītos no nodokļu nomaksas.

"Gaidām SDI konta ieviešanu, kas plānota oktobrī, un raudzīsimies, kā tas praktiski strādā, un cik tas būs noderīgs tieši radošām personām. Konts ir paredzēts mikrouzņēmuma režīmā strādājošajiem, un no preses izdevējiem izskanēja vēlme paplašināt konta lietotāju loku arī autoriem, kas ir fiziskas personas," skaidroja Račs.

Patlaban īpašais autoratlīdzību nodokļu režīms, kas ļauj nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējiem, ir spēkā līdz 2022.gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas