Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rēzeknes mērs: Protesti pret grozījumiem likumā par akcīzes nodokli ir likumsakarīgs iznākums valstī īstenotajai politikai

Pagājušās nedēļas nogalē Rēzeknē notikusī vērienīgā protesta akcija pret grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli" ir likumsakarīgs iznākums valstī īstenotajai politikai, uzskata Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).

Daudzi Latvijas pierobežas iedzīvotāji ir spiesti doties uz kaimiņvalstīm Krieviju un Baltkrieviju pēc lētākām precēm, lai vismaz tādā veidā atvieglotu savu un savu ģimeņu iztiku, jo atrast labi apmaksātu darbu vairumam pierobežas iedzīvotāju ir visai sarežģīti. Savukārt grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli" ir būtiski ierobežojuši iedzīvotāju iespējas doties uz kaimiņvalstīm pēc lētākām precēm, kas daudzas Latvijas pierobežas ģimenes ir nostādījis uz izdzīvošanas robežas.

Diemžēl pašvaldība nevar viena uz saviem pleciem panest šādu slogu, palīdzot veidot jaunas darba vietas. Nereti šķēršļus uzņēmējdarbības videi rada valsts normatīvie akti, kas, piemēram, nosaka pārāk lielu nodokļu slogu vai arī nenodrošina nodokļu politikas stabilitāti. Tas arī atbaida investorus, kuru piesaistei pašvaldība pieliek lielas pūles, norāda Bartaševičs.

Jau ziņots, ka 13.janvārī, protestējot pret grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli", Rēzeknē vairāk nekā 100 automašīnas ar ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem, lēnām virzoties pa pilsētas centrālo ielu - Atbrīvošanas aleju, uz kādu laiku bloķējušas divas no trim braukšanas joslām. Protesta akcijas laikā transportlīdzekļu, tostarp sabiedriskā transporta, pārvietošanās vienā no virzieniem Atbrīvošanas alejā bija stipri apgrūtināta.

LETA jau informēja, ka aptuveni 1000 Latgales iedzīvotāju parakstījuši un nosūtījuši valsts augstākajām amatpersonām - Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) - adresētu vēstuli, kurā piedraudējuši ar vērienīgām protesta akcijām, ja Latgales reģionā netiks uzlabota ekonomiskā un sociālā situācija, kā arī atcelti šā gada janvārī spēkā stājušies grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".

"Latgales iedzīvotāji nosūta Jums šo brīdinājuma vēstuli, kas tapusi Jūsu rīcības dēļ, jo pašreizējā politiskā un ekonomiskā situācija Latvijas valsti un sevišķi Latgales reģionu ir novedusi līdz katastrofai. Mēs uzskatām, ka Latgales reģions ik gadu tiek apzagts, politiķu mutēm apgānīts un nepareizā ekonomiskā politika jau daudzus gadus izputina Latvijas zilo ezeru zemi," teikts parakstītajā vēstījumā.

Vēstulē izteikts arī aicinājums rast iespēju pieņemt adekvātas ekonomiskās, sociālās un politiskās likuma normas, kas dotu iespēju Latvijas tautai dzīvot un strādāt Latvijas teritorijā par pienācīgu darba atalgojumu. Pretējā gadījumā tiks izmantotas visas tiesības un iespējas rīkot aktīvas protesta akcijas, kurās tiktu iesaistīta visa tauta, sākot ar robežu bloķēšanu visā valsts austrumu pusē un beidzot ar valdības atlaišanas pieprasīšanu, norādījuši vēstules autori.

Vēstuli parakstījuši aptuveni 1000 Rēzeknes, Daugavpils, Kārsavas, Ludzas un Balvu, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Ludzas, Krāslavas un Balvu novada iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas