Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Režisors Gauja aicina filmēšanas grupai ziedot pārtiku

Jau maijā savas pirmās piecas filmēšanas dienas piedzīvos režisora Andra Gaujas jaunākais darbs Izlaiduma gads. Tās veidotāji filmas tapšanas procesā aicina iesaistīties arī sabiedrībai - ziedojot naudu un palīdzot ar pārtiku, kas būs nepieciešama filmēšanas komandas ēdināšanai."Mēs esam diezgan skarbā situācijā - bez valsts atbalsta šai filmai," stāsta režisors A.

Gauja, taču piebilst, ka filmas veidotāji nav nokāruši degunu un ir stingri apņēmušies filmu uzfilmēt. "Un nebūt ne sliktāk kā tad, ja arī mums būtu šis atbalsts," norāda režisors.Pirmajām filmēšanas dienām nepieciešama pārtika – gaļa un dārzeņi, lai paēdinātu vismaz 30 cilvēku lielu komandu, taču dažās filmēšanas dienās ēdināmo skaits varētu būt pat divreiz lielāks. Tāpat filmas veidotāji priecātos, ja kādam būtu iespēja palīdzēt ar degvielu.

"Nākamnedēļ mēs palaidīsim arī ziedošanas kampaņu, kurā mēs aicināsim sabiedrību iesaistīties, lai šī filma varētu tapt. Būs atvērts arī ziedojumu konts un cilvēkiem būs iespēja noziedot kaut vai latu, bet varbūt kāds būs gatavs noziedot kādu nozīmīgāku summu," norāda A. Gauja.

Filma Izlaiduma gads fiksēs notikumus kādā klasē viena gada garumā – no 1. septembra līdz pat izlaidumam, taču pats filmēšanas process notiks ačgārnā secībā, kas kino ir normāla parādība, skaidro režisors. Maijā ieplānots nofilmēt filmas finālu, kas būšot svarīgākie filmas kadri: "20. maija filmēšanā, kur būs šie masu skati, šī lielā skolas diskotēka, tā būs visa filmas kulminācija. Mēs ļoti ceram, ka cilvēki vecumā no 16 līdz 20 gadiem pieteiksies, kam tas interesē. Noteikti neviens nepaliks aiz borta."

Filmēšanu iecerēts pabeigt jau decembra sākumā, taču paralēli tai tiks uzsākts darbs pie tā saucamās laukuma montāžas. Tas nozīmē, ka tiks veidots montāžas uzmetums, lai skaidri noorientētos, kas ir uzfilmēts un ko vēl nepieciešams paveikt. "Mums ļoti nepatīk vilkt garumā savas filmas. Es prognozētu, ka šī filma būtu gatava un samontēta jau nākamā gada agrā pavasarī," pieļauj A. Gauja. Ceļš pie skatītāja gan varot būt ļoti dažāds, jo filmām ir svarīga festivālu aprite. Tā kā filmas veidotāji cenšas nedomāt tikai Latvijas robežās un uzskata, ka kino ir kosmopolītisks medijs, filma varētu izmest arī kādu līkumu pasaulē pirms nonāks pie Latvijas skatītāja.

Filma Izlaiduma gads stāsta par jaunu skolotāju Zani (Inga Alsiņa), kura pēc sāpīgas vilšanās personiskajā dzīvē visu enerģiju atdod savai jaunajai audzināmajai klasei, kas ir īpaši nepaklausīgi jaunieši. Zanes entuziasms ļauj viņai nodibināt patiesu un ciešu draudzību ar jauniešiem. Taču viss mainās, kad Zanē iemīlas viens no skolniekiem, Makss, un arī Zanei ir grūti pretoties vēlmei būt mīlētai. Zanei ir jāizvēlas: dzīvot tādu dzīvi, kādu vēlas viņa pati, vai tādu, kādu pieprasa sabiedrība.

Filmas režisors un producents Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs iepriekš kopā uzņēmuši dokumentālās filmas Ģimenes lietas, kas piedalījusies aptuveni 25 kinofestivālos visā pasaulē, kā arī filmu Viktors.

Filmas atbalstītāji, kā arī filmēties gribētāji tiek aicināti zvanīt uz 20369907 vai rakstīt e-pastu uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas