Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā iesaka nepeldēties Hapaka grāvī un Juglas ezerā

Ņemot vērā ūdens kvalitātes analīžu rezultātus, Rīgā nav ieteicams peldēties Hapaka grāvī un Juglas ezerā, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Saistībā ar sliktiem mikrobioloģiskās peldūdens testēšanas rezultātiem patlaban aizliegts peldēties Hapaka grāvī aktīvās atpūtas zonā pie Kleistu ielas. Atkārtota peldūdens paraugu ņemšana no Hapaka grāvja plānota nākamnedēļ.

Savukārt četrās Juglas ezera ūdens paraugu ņemšanas vietās analīzes nebija sliktas, tomēr konstatēta fitoplanktona aļģu ziedēšana, tāpēc peldēties šajā ezerā nav ieteicams.

Savukārt pārējās Rīgas peldvietās ir laba ūdens kvalitāte.

Rīgas pašvaldība aicina izmantot oficiālās peldvietas Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelītī, Ķīpsalā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī un atpūtas zonā pie Ķīšezera, jo tās ir atbilstoši aprīkotas un tajās par peldētāju drošību rūpējas Rīgas pašvaldības policijas glābēji.

Oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāti katra mēneša sākumā pārbauda Veselības inspekcija, savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departaments, pamatojoties uz noslēgto pakalpojuma līgumu ar SIA "Vides audits", peldsezonas laikā ik mēnesi organizē peldūdens kvalitātes monitoringu arī 18 iedzīvotāju iecienītās atpūtas vietās pie ūdenstilpēm.

Peldēties atļauts arī Ķīšezerā - pie Cimzes ielas, pie Ezermalas ielas 14, pie kuģīšu piestātnes, Dārziņu apkaimē Daugavā - pie Daugavmalas iela 19a, pie Daugavmalas iela 123, pie Dārziņu 14 līnijas, Velnezerā, Dambjapurva ezerā, Daugavgrīvas pludmalē pie Flotes ielas un pretī Rīgas attīrīšanas iekārtām, Buļļupē pie Birzes ielas un Bolderājas karjerā.

Kā liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija, vissiltākais ūdens šodien bija Bābelīša ezerā, kur tas iesila līdz plus 23 grādiem, Ķīšezerā un Daugavā pie Lucavsalas, kur ūdens temperatūra sasniedza plus 21 grādu, kā arī Daugavā pie Ķīpsalas kur ūdens temperatūra paaugstinājās līdz plus 21 grādam.

Kā informēja Rīgas domē Mājokļu un vides departaments šogad turpina pludmaļu un atpūtas zonu labiekārtošanu. Šajā peldsezonā jaunas pārģērbšanās kabīnes personām ar funkcionāliem traucējumiem ierīkotas Ķīpsalas peldvietā, Vakarbuļļu peldvietā un Daugavgrīvas peldvietā.

Vakarbuļļu peldvietā uzstādīta jauna pastaigu laipa ar divām atpūtas terasēm, aprīkotām ar sauļošanās zviļņiem un papildus atpūtas soliem, uzlabojot vides pieejamību.

Ķīpsalas peldvietā uzstādīta jauna pastaigu laipa ar vienu atpūtas terasi, aprīkotu ar četriem sauļošanās zviļņiem un četriem atpūtas soliem, uzlabojot vides pieejamību. Tāpat izgatavoti pieci divpusējie pludmales soli un izvietoti Daugavgrīvas peldvietā.

Papildus tam jūnija beigās Lucavsalas peldvietas sauļošanās zona ir papildināta ar jaunām smiltīm, darbi veikti arī Buļļupes un Hapaka grāvja aktīvās atpūtas zonās un pie Velnezera.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas