Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā konstatēta gandrīz puse no svētdien reģistrētajiem Covid-19 slimniekiem

No aizvadītajā dienā atklātajiem kopumā 202 Covid-19 inficēšanās gadījumiem gandrīz puse ir reģistrēti Rīgā, bet salīdzinoši lielāks inficēto skaits atklāts arī Jelgavā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 93 no jaunajiem inficētajiem, un kopumā pēdējo 14 dienu laikā galvaspilsētā ar Covid-19 saslimuši 2459 cilvēki.

Jelgavā vakar atklāti 13 jauni inficēšanās gadījumi, kopējam saslimušo skaitam pēdējās divās nedēļās augot līdz 390 pilsētas iedzīvotājiem.

Tukuma novadā aizvadītajā dienā reģistrēti astoņi jauni inficētie, Daugavpilī un Ogres novadā - katrā seši, bet Liepājā un Jaunpils novadā - katrā pieci. Virknē citu pašvaldību aizvadītajā diennaktī reģistrēts mazāks inficēto skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 2459, Jelgavā - 390, Daugavpilī - 306, Ogres novadā - 214, Rēzeknē - 178, Jūrmalā - 175, Liepājā - 157, Salaspils novadā - 134, Ķekavas novadā - 121, bet Gulbenes un Rēzeknes novadā - katrā 115 iedzīvotāji. Vienlaikus Alsungas, Baltinavas, Neretas, Rojas un Rucavas novadā pēdējo 14 dienu laikā nav reģistrēts neviens inficēšanās gadījums ar Covid-19.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados pēc faktiskās dzīvesvietas 2020.gadā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 383,3 gadījumi.

40 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp 20 tiek pārsniegts par 50%.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju pēc aizvadītajā diennaktī notikušajām izmaiņām, visaugstākais tas ir Vecpiebalgas, Zilupes, Rūjienas, Aglonas, Alojas, Sējas, Mālpils, Jaunpils novadā, Jelgavā, Skrundas, Ogres novadā un Rēzeknē.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kas ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem 45 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, 37 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, 27 ir vecumā no 60 līdz 69 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas