Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgā pieaug saslimstība ar tuberkulozi

Rīgā šogad reģistrēti 94 jauni saslimšanas gadījumi ar tuberkulozi, un aizvien pieaug saslimušo skaits ar daudzlokalizāciju tuberkulozi, liecina Tuberkulozes un plaušu slimību centra dati, par kuriem informēja Rīgas Austrumu slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kārkliņa.

Tuberkulozes un plaušu slimību centra ambulatorās nodaļas vadītāja Gunta Kirvelaite norādīja, ka no kopumā šogad galvaspilsētā reģistrētajiem saslimušajiem 60 ir Daugavas labā krasta iedzīvotāji, bet 34 dzīvo Daugavas kreisajā krastā. No visiem saslimušajiem visvairāk inficēto ar tuberkulozi atklāts Rīgas Latgales priekšpilsētā – tur šogad 32 cilvēkiem konstatēta tuberkuloze, tostarp astoņiem pilsētas nakts patversmes klientiem.

Pēdējo gadu laikā mediķi novērojuši, ka aizvien vairāk ir gadījumu, ka cilvēkiem atklāj saslimšanu ar tuberkulozes tā dēvētajām kombinētajām formām vai daudzlokalizāciju tuberkulozi. Tuberkuloze lielāko tiesu kombinējusies kopā ar HIV infekciju, taču, piemēram, šogad ir saslimšanas gadījumi, ka cilvēkiem konstatētas pat piecas tuberkulozes lokalizācijas – liesas, zarnu, nieru, limfmezglu tuberkuloze, konstatētas arī retās lokalizācijas – balsenes un mutes dobuma tuberkuloze.

Ar tuberkulozi slimo gan sociālo māju iemītnieki, gan arī savrupnamos dzīvojošie, gan jauni cilvēki, gan vecāki, gan nestrādājoši, gan strādājoši. Rīgā no visiem šogad saslimušajiem 34 ir strādājoši cilvēki. Ļoti būtiski ir, lai saslimušais, atrodoties savā darba kolektīvā, sabiedrībā, kā arī ģimenē, ievēro ārsta norādījumus un apzinās risku, ko var sagādāt apkārtējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas