Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā un Olainē bez maksas varēs nodot automašīnu riepas

Noslēdzoties ikgadējai vides akcijai Dod riepām otru dzīvi, sestdien Rīgā un Olainē būs iespējams bez maksas nodot automašīnu riepas, informēja enerģētikas uzņēmuma AJ Power pārstāvji.

Uzņēmumā norādīja, ka, pēc ekspertu aplēsēm, Latvijā šobrīd ir uzkrāti vairāk nekā 100 000 tonnu nolietotu automašīnu riepu, un to skaits turpina augt. Tāpat pērn izcēlās vairāki bīstami ugunsgrēki neatļautās riepu uzglabāšanas vietās, radot būtisku kaitējumu videi un apdraudot cilvēku dzīvības.

Lai mazinātu uzkrāto nolietoto riepu skaitu un veicinātu videi draudzīgu to pārstrādi, AJ Power Recycling trešo gadu organizē vides akciju Dod riepām otru dzīvi, kuras laikā sabiedrība tiek informēta par nolietoto riepu kaitīgumu, iespējām tās nodot pārstrādei un atkārtotai izmantošanai. Šo akciju laikā ik gadu tiek savākti vairāki simti tonnu nolietotu automašīnu riepu.

Akcijas ietvaros iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot četras nolietotās vieglo auto riepas no vienas mājsaimniecības vai automašīnas.

Riepas šodien būs iespējams nodot no plkst.9 līdz 13, Rīgā, R Recycling, Atlasa ielā 4, bet no plkst.15 līdz 19 Olainē, Zemgales ielā 36.

Tie iedzīvotāji, kas vēlēsies nodot vairāk par četrām riepām, to varēs izdarīt par papildu samaksu, atbilstoši šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma cenrādim.

Šogad, akcijas trīs nedēļas nogalēs - 13.jūnijā, 20.jūnijā un 27.jūnijā - Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā un Tukumā tika savāktas gandrīz 6548 riepas jeb 59,3 tonnas nolietoto riepu.

 

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Kur paliek ekoloģiskie nodokļi, kas ir jau samaksāti , riepu ievedot valstī?
Poins
P
vispirms tu maksa par riepu nodosanu, kad noperc jaunas riepas, bet pec tam tikai 4 vari nodot, divaina taa depozitu sistema Latvaanija..
t
Par velti nekas pie mums vairs nenotiek,tā ka lai maksā,un viss notiksies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas