Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Rīgā uz psiholoģiskā atbalsta nometni ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas pacienti

Rīgā uz psiholoģiskā atbalsta nometni ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas "Ohmatdyt" pacienti ar vecākiem un ārstiem, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda pārstāve Liene Dambiņa.

Lielākā daļa atbraukušo ir bērni ar onkoloģiskajām saslimšanām, kā arī ārstējošais personāls. Kā norāda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa lielākā daļa atbraukušo trieciena dienā pieredzējuši raķetes sprādzienu, tā brīdī atrazdamies slimnīcas teritorijā.

Bērni Rīgā pavadīs desmit dienas, kuru laikā bērniem un to aprūpētājiem tiks nodrošinātas psiholoģiskā atbalsta grupas. Tās vadīs Bērnu un pusaudžu resursu centra speciālisti. Vienlaikus bērniem tiks piedāvātas arī fizioterapijas nodarbības, baseins un radošās darbnīcas, kā arī dažādas izklaidējošas aktivitātes, piemēram, "Līvu akvaparka" un Rīgas Zoodārza apmeklējums.

Viena nometne - naktsmītnes, ēdināšana, transports, tostarp maršruts Kijiva-Rīga-Kijiva, psiholoģiskais atbalsts, fizioterapija un atsevišķas atpūtas programmas aktivitātes - izmaksā aptuveni 35 000 eiro. Nometnē darbojas astoņi brīvprātīgie darbinieki, un lielu daļu aktivitāšu iespēju bērniem ziedo pakalpojumu sniedzēji, tajā skaitā Zooloģiskais dārzs "Rakši", Rīgas Zooloģiskais dārzs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. Vienam dalībniekam nometne izmaksā vidēji 900 eiro.

Dambiņa pateicas katram, kurš ziedo psiholoģiskā atbalsta nometnēm un palīdz Ukrainas bērniem atgūties pēc smagām emocionālām traumām.

Lai palīdzētu bērniem Ukrainā, Bērnu slimnīcas fonds sadarbību ar "Okhmatdyt" uzsāka 2022.gadā. Sadarbības laikā ir notikušas jau sešas psiholoģiskā atbalsta nometnes Rīgā, un palīdzību ir saņēmuši vairāk nekā 120 bērni un 90 mammas un tēti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas