Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas dome iesniegusi Latvijas Krājbankas maksātnespējas pieteikumu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) trešdien ir parakstījis iesniegumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) par AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu tiesā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Anna Konanova.

Iesniegumā Rīgas dome norādīja, ka 2011.gada 10.oktobrī Rīgas domes Finanšu departaments noslēdza līgumu par universālā termiņnoguldījuma 10 miljonu latu apmērā noguldījumu depozīta kontā AS Latvijas Krājbanka.

Rīgas dome skaidroja, ka šā gada 17.novembrī Finanšu departaments nosūtīja bankai brīdinājumu par līguma pirmstermiņa izbeigšanu un noguldījuma atmaksu, bet 24.novembrī vērsās bankas klientu apkalpošanas centrā ar lūgumu izmaksāt noguldījumu, par ko saņēma bankas atteikumu. Pamatojoties uz to, Finanšu departaments vērsās pie Latvijas Krājbankas ar pretenziju – pirmstiesas brīdinājumu par maksātnespējas procesa iesniegšanu.

Savukārt banka uz iesniegto pretenziju nereaģēja un parādu neatmaksāja, tāpēc 30.novembrī Finanšu departaments iesniedza Latvijas Krājbankai brīdinājumu par parāda atmaksu un pieteikuma iesniegšanu gadījumā, ja tas netiks atmaksāts.

Rīgas dome norādīja, ka, ņemot vērā to, ka AS Latvijas Krājbanka nav reaģējusi ne uz pretenziju, ne uz brīdinājumu un parādu nav atmaksājusi, ir konstatējamas Kredītiestāžu likuma 143.panta pirmā punkta nosacījums, ka piecu dienu laikā pēc tam, kad kreditors kredītiestādei iesniedzis pretenziju, prasījums nav ne apmierināts, ne celti iebildumi pret to, ir pamats iesniegt pieteikumu par parādnieka maksātnespējas procesa ierosināšanu un pasludināšanu par maksātnespējīgu.

Pamatojoties uz iesniegtajiem pierādījumiem un uz Kredītiestāžu likuma un Civilprocesa likuma normām, Rīgas dome lūdz iesniegt Rīgas Apgabaltiesai pieteikumu par AS  Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa ierosināšanu un pasludināšanu par maksātnespējīgu un iecelt administratoru, kurš atbilst Kredītiestāžu likuma 1311., 132.2 panta nosacījumiem, un kuram ir atbilstoša pieredze sabiedrību, kuru darbību uzrauga FKTK, administrēšanā un likvidēšanā kopš 2000.gada.

Kā ziņots, konstatējot Krājbankā 109 miljonu latu iztrūkumu, FKTK nolēmusi slēgt Krājbanku. Aizdomās par šo noziegumu apcietināts bankas prezidents Ivars Priedītis, bet vēl trīs bankas valdes locekļi un tās līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs tiek turēti aizdomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas