Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīgas dome prasa nekavējoties samazināt PVN apkurei līdz 5%

Kaut arī siltumenerģijas cena Rīgā ir zemākā Baltijas valstu galvaspilsētās un viena no viszemākajām Latvijā, tomēr, pieaugot Krievijas gāzes cenai, apkures izmaksas ir kāpušas, un vienīgais veids, kā samazināt iedzīvotājiem izdevumus par apkuri, ir samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN), uzskata Rīgas domes vadība.

Rīgas domē informē, ka AS Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) jau 26.septembrī nosūtījis vēstuli Ministru kabinetam ar priekšlikumu par PVN samazināšanu siltumenerģijai līdz 5%, jo uzskata, ka tas ir vienīgais veids, kā nepieļaut apkures izdevumu pieaugumu, taču atbilde uz šo priekšlikumu tā arī netika saņemta.

Ņemot vērā, ka Saeimā tiek skatīti grozījumi likumā Par pievienotās vērtības nodokli, Stepaņenko ceturtdien iesniedza aicinājumu visām Saeimas frakcijām un neatkarīgajiem deputātiem lemt par PVN likmes pazemināšanu apkurei līdz 5%.
Sākot 2009.gada apkures sezonu, no Krievijas piegādātas dabasgāzes cena bija 141 lati par 1000 kubikmetriem, bet pašlaik tās cena sasniegusi 256 latus par 1000 kubikmetriem bez PVN un akcīzes nodokļa. Siltumenerģijas tarifs Rīgā patlaban ir 45,42 lati par megavatstundu bez PVN, kas ir par 26% zemāks nekā Viļņā un par 6% zemāks nekā Tallinā, tomēr daudzām Rīgas un Latvijas ģimenēm apkures rēķini ir smaga nasta.

"Valdība šovasar par vienu procentu pazemināja vispārējo PVN likmi, un tas par 50 miljoniem latu samazināja ieņēmumus valsts budžetā, tajā pašā laikā nedodot nekādu jūtamu atbalstu Latvijas iedzīvotājiem. Aicinu Saeimu, balsojot par 2013.gada budžetu, neatliekami lemt par PVN likmes samazinājumu apkurei. Fiskālā ietekme uz valsts budžetu šim solim būs daudz mazāka, toties tas būs reāls atvieglojums ikvienai ģimenei," uzsver Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas