Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas domes vadībai nav skaidrs, kā Stabiņa varēja apiet dzīvokļu piešķiršanas sistēmu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) apstiprināja, ka vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā, taču viņš nevarēja izskaidrot, kāpēc tas darīts un kā viņa varēja apiet dzīvokļu piešķiršanas sistēmu.

Ušakovs žurnālistiem stāstīja, ka pagaidām Rīgas domei plašākas informācijas par notikušo neesot, taču jau no rītdienas tiks uzsākts audits, lai pārbaudītu visus datus par dzīvokļa piešķiršanas procesu līdz 2009.gadam.

Visticamāk, Stabiņa ir aizturēta, jo šodien nav ieradusies darbā, arī mājās viņa pa nakti nav ieradusies, kā arī telefons ir izslēgts. Tāpēc viņas vietā tiks iecelta pienākumu izpildītāja Mārīte Javorska, kura ir Stabiņas vietniece, aģentūrai LETA apstiprināja departamenta direktors Anatolijs Stepaņenko (GPR).

Rīgas mērs arī nevarēja izskaidrot, par ko tieši tiek turēta aizdomās Stabiņa. Tā kā visa dzīvokļu piešķiršanas sistēma darbojas elektroniski un to uzrauga Informācijas tehnoloģijas centrs, neesot skaidrs kā Stabiņa varējusi to apiet. Iespējamie riski varētu būt saistīti ar dzīvokļiem, kas piešķirti ārpus kārtas, - pagājušajā gadā piešķirti 2800 dzīvokļi, no tiem 150 ārpus kārtas.

Domes darbinieki pieļauj, ka Stabiņa prasījusi papildu samaksu par mājokļu piešķiršanu no tiem cilvēkiem, kam pienākusi rinda uz jauno mājokli.

Kā vēl vienu versiju domes darbinieki minēja, ka runa varētu būt par dokumentu viltošanu, taču šai versijai pagaidām nav gūts apstiprinājums.

Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde no rītdienas sāks pārbaudi gan par piešķirtajiem dzīvokļiem, gan arī pārliecinoties, vai uz dokumentiem nav konstatējami viltoti zīmogi. Pārbaude varētu ilgt vismaz mēnesi, jo tiks pārbaudīti visi dzīvokļa darījumi no 2009.gada.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veikuši kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja Ušakovs.

"Jocīgi, ka tas notiek nakts melnumā, čeka stilā. Cerams, kādreiz uzzināsim iemeslu," sacīja Ušakovs.

Kā aģentūrai LETA neoficiāli atzina kāda departamenta amatpersona, kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldē, kuru vada Ārija Stabiņa.

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova pastāstīja, ka kratīšanā klāt ir bijuši domes juristi.

Mājokļu un vides departaments izveidots 2009.gadā, apvienojot Komunālo un Vides departamentu, kā arī pārņemot pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" funkcijas. Departamentu vada Anatolijs Aļeksejenko (GKR).
Departamentam ir četras pamatpārvaldes - Dzīvokļu pārvalde, Apsaimniekošanas pārvalde, Vides pārvalde un Kapsētu pārvalde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas