Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas pilī parakstīs Labas gribas manifestu

Lai radītu pozitīvu gaisotni cilvēku savstarpējai sapratnei, laikā, kad sabiedrībā saasinās draudi sašķeltībai pēc nacionālajām, sociālajām, demogrāfiskajām un pat konfesionālajām pazīmēm un iezīmētu organizatorisku sākumu plašai sabiedriskai kustībai par tautas saliedētību Latvijas patriotisma zīmē, pirmdien Rīgas pilī notiks Labas gribas manifesta parakstīšana, kurā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš, mācītājs Juris Rubenis, Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis, kā arī manifesta atbalstītāji, kas piekrituši būt pirmo parakstītāju rindās.

Manifesta idejas aizsākums rodams tēzēs, kuras J.Rubenis iesniedza Valsts prezidentam un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijai Rīgas pilī pagājušajā nedēļā notikušās dikusijas Garīgā dimensija un politika laikā.

VIDEO: Politiķu un garīgo līderu diskusija pie Valsts prezidenta

Valsts prezidents, konsultējoties ar tēžu autoru un Saeimas komisijas vadītāju I.Latkovski, pieņēma lēmumu uzrunāt atsevišķus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus ar aicinājumu parakstīt manifestu. Pēc tā sākotnējās parakstīšanas Valsts prezidenta kanceleja organizēs iespēju, lai manifestam varētu pievienoties plašāka sabiedrība – ikviens, kas to vēlēsies.

Manifests iecerēts kā sabiedriska vienošanās par cilvēciskas saprašanās principiem. Tas nav politisks dokuments, kam būtu saistība ar likumiem vai vēstures notikumiem. Vienlaikus manifests noraida jebkādu iespēju, ka Latvijā varētu būt virzība uz divu valsts valodu kompromisu, skaidroja Valsts prezidenta kanceleja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas