Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rinkēvičs ar Somijas kolēģi apspriedis rīcību Irānas aizturētā Latvijas pilsoņa atbrīvošanai

Ārlietu ministra Edgars Rinkēvičs (JV) telefonsarunā ar Somijas ārlietu ministru Peku Hāvisto apsprieda tālākos diplomātiskos soļus, lai nodrošinātu koordinētu rīcību Irānas kopā ar citiem tankkuģa Stena Impero jūrniekiem aizturētā Latvijas pilsoņa atbrīvošanai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Rinkēvičs pateicās Hāvisto par Somijas iesaistīšanos, lai nodrošinātu konsulāro palīdzību aizturētajam Latvijas pilsonim Irānā, jo Latvijai nav vēstniecības šajā valstī.

Irānas varasiestādes joprojām liedz iespēju sazināties ar Latvijas pilsoni, norāda ĀM.

Arī Rinkēvičs aģentūrai LETA teica, ka patlaban nekāda progresa šajā situācijā nav un iespēju sazināties ar Latvijas pilsoni ĀM un tuviniekiem nav bijusi. Tāpat ministrs apliecināja, ka ĀM vēl nav saņēmusi atbildi uz Irānas vēstniecībai Stokholmā iesniegto notu ar aicinājumu atbrīvot Latvijas pilsoni.

Kā ziņots, Rinkēvičs iepriekš norādījis, ka šajā jautājumā ir jāapbruņojas ar zināmu pacietību, jo daudz kas ir atkarīgs no politisko notikumu attīstības.

Jau vēstīts, ka Latvijas ĀM apstiprināja, ka Irānas varasiestādes 19.jūlijā Hormuza jūras šaurumā ir aizturējušas kuģi Stena Impero, kam ir Lielbritānijas karogs, un uz kura ir arī viens Latvijas valstspiederīgais.

Latvija vērsās pie Irānas, prasot nekavējoties atbrīvot Latvijas valstspiederīgo un pārējo kuģa apkalpi.

Pēc Latvijas ārlietu ministra teiktā, notikušais ir atbilde uz Irānas tankkuģa arestu, jo tas tika vainots pret Sīriju vērsto sankciju pārkāpšanā. Jūlija sākumā pie Gibraltāra britu varasiestādes arestēja Irānas tankkuģi, kas tiek vainots pret Sīriju vērsto sankciju pārkāpšanā.

Top komentāri

Uldis
U
Rinkēvičš Edgars ir narkomāns ,un man jautājums ,kā tāds lops var atrasties Latvijas Republiks Ārlietu ministra krēslā . Tas ir visas Latvijas apkaunojums !!!
Uldis
U
Rinkēvič vai kad Tevi izjāj tūplī Ti savam partnerom nosūkā ??? Tad jau iznāk ,ka Tu esi gavnajeds ))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas