Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rinkēvičs ES Ārlietu padomē spriedīs par Ukrainas reformu progresu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) pirmdien, 6.februārī, Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē spriedīs par Ukrainas reformu progresu.

Runājot par Ukrainu, ministrs jau iepriekš Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē norādīja, ka Ukrainai jāturpina veikt reformu process, savukārt ES jāsniedz nepieciešamais atbalsts, lai to varētu paveikt.

Tāpat ministra ieskatā nepieciešamas ir civilā sektora reformas, kā arī jānodrošina Ukrainas ekonomiskā attīstība. Latvija un citas valstis gatavojas arī vērst ES augstākās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni uzmanību, ka ES neapšaubāmi ir jāiesaistās un jāreaģē notiekošo Ukrainas austrumos.

Nopietni tiekot uztverta arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas loma un Latvija pauž atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei, kā arī Minskas procesa vienošanās īstenošanai.

Vienlaikus ministrs atzina, ka daudzas reizes ES Ārlietu padomes secinājumos vērsta uzmanība uz nepieciešamību Ukrainai īstenot reformu procesu. Tas ir minēts arī Latvijas pozīcijās, kā arī tikšanās laikā ar Ukrainas amatpersonām. "Esam sacījuši, ka vēlamies redzēt straujāku reformu procesu. Bet jāatzīst, ka situācija ir grūta, ne viss notiek tik ātri. Paskatīsimies paši uz sevi, arī mums gadās problēmas ar atsevišķu reformu ieviešanu," klāstīja ministrs.

Top komentāri

Arturs Nagliņš
A
Nožēlojamā latviešu slavenība - pederasts pie muldēšanas pielaists. Latvieši ir lepni ar saviem pederastiem. Stāsta, ka ASV jaunais valsts sekretārs ar pederastiem netiksies un pie viena galda nesēdēs. Latviešiem ierādīs atsevišķu galdu. Mežoņi to pelnījuši.
zvirbulēns
z
Rinkēvič, ko Tu vari tukši ņemties, kad sāksi strādāt? Kad Latvija tavā personā visās vietās skaļi runās par ASV, Itālijas, Vācijas, Anglijas, citu rietumvalstu tiešu ekonomisko sadarbību ar Krieviju, kad tiks iesniegtas attiecīgas notas šo valstu valdībām par sadarbību ar fašistisko Krieviju? Kad Latvija automātiski savos melnajos sarakstos iekļaus visas tās personas, kuras par tādām atzinušas Ukraina, Gruzija, citas ES dalībvalstis? Kad Tu sšksi strādāt, ko?
Pavalsts Likvidētais
P
Ukraina nav nato dalībniece, un neviens viņas dēļ neies sevi uzspridzināt, lai cik to vēlās Rinkēvičs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas