Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Rinkēvičs: Ja apdrošināšanas nozare nepratīsies, valstij būs jāreaģē

Ja apdrošināšanas nozare nepratīsies, valstij būs jāreaģē, komentējot atsevišķu kompāniju pieeju atlīdzību pieteikumiem pēc spēcīgām lietavām, norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" prezidents uzsvēra, ka šī ir liela problēma. Proti, pēc pērn piedzīvotās vētras valsts mudināja apdrošināties.

"Pēkšņi izrādās, ka šie plūdi nav tie plūdi, un šīs lietavas nav tās lietavas," teica prezidents, uzsverot, ka sagaida Latvijas Bankas, kas tieši atbild par apdrošināšanas sektora uzraudzību, kā arī attiecīgo ministriju iesaisti.

"Tas ir arī pašu apdrošinātāju goda jautājums. Kāpēc jūs domājat, ka cilvēki jums tagad ticēs, ja jūs vienā brīdī sakāt - ziniet tas, kas līgumā ir ierakstīts, vēl nav viss, paskatieties mūsu mājaslapā, tur ir vēl pāris noteikumi. Ja pati nozare nevārēs ar šo tikt galā, tad jāskatās, ko mēs varam darīt likuma ziņā," teica Rinkēvičs.

Prezidents pauda cerību, ka "nozare saņemsies" un nāks pretī cilvēkiem. "Tā būs vēl viena mācība, kā mums precīzāk sakārtot šos jautājumus, lai nebūtu pārpratumu," piebilda Rinkēvičs.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka sagaida atbildīgo institūciju aktīvu darbu, arī neskatoties uz to, ka ir vasara un atvaļinājumu laiks. Prezidents arī norādīja, ka nepietiek tikai ar sarunām.

"Ja tendence būs tāda, ka apdrošinātāji sāks atteikties maksāt vai būs vēl kādas problēmas, tad ir jādomā par skaidrākiem spēles noteikumiem. Nevar būt tā, ka jūs izstāstat cilvēkiem vienu, piemirstiet pateikt kādas būtiskas nianses, un tad mēs nonākam šādās situācijās. Tad varbūt tiešām regulējumam jābūt skaidrākam," uzsvēra Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas