Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīt plāno pieņemt konceptuālu lēmumu par Latvijas Bankas un FKTK apvienošanu

Rīt valdība plāno pieņemt konceptuālu lēmumu par Latvijas Bankas un Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) apvienošanu, šodien pēc koalīcijas partiju tikšanās žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers pastāstīja, ka abas minētās iestādes atbalsta šo virzību.

"Meklēsim, kā lietderīgāk izmantot līdzekļus un kā īstenot labāku kontroli pār bankām un ekonomikas mugurkaulu kopumā," pauda politiķis.

Nacionālās apvienības politiķe Ilze Indriksone (NA) skaidroja, ka politiķi ir apņēmības pilni vērtēt FKTK un Latvijas Bankas funkciju apvienošanu, saglabājot būtiskas atšķirības lēmumu pieņemšanā. "Cerams, ka lēmums nodrošinās virzību uz finanšu tirgus attīstību, ne tikai kontroli," pauda deputāte.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāts Gatis Eglītis akcentēja, ka šis jautājums vēl tiks skatīts parlamenta Budžeta komisijā, pieļaujot, ka komisijā izskanēs gan daudz iebildumu, gan arī jautājumu. "Piemēram, par to, vai esošajam Latvijas Bankas prezidentam ir pietiekamas zināšanas, lai uzraudzītu banku nozari. Tas viss būs jāvērtē," teica Eglītis.

Jautāts, vai varētu tikt apsvērta jaunas vadības iecelšana apvienojamajā institūcijā, Kariņš pauda, ka tas netiekot paredzēts, jo īpaši ņemot vērā, ka abu minēto iestāžu vadītāji ne tik sen ar pārliecinošu balsu vairākumu tika apstiprināti amatos. Premjers skaidroja, ka jautājums ir par funkciju un atbildības sfēru sadalīšanu.

Kā ziņots, FKTK pievienošana Latvijas Bankai būtu loģisks finanšu sektora kapitālā remonta noslēgums, iepriekš aģentūrai LETA pauda ministrs Jānis Reirs (JV). 

Finanšu ministrija ir iesniegusi izskatīšanai Ministru kabineta sēdē sadarbībā ar Latvijas Banku un FKTK sagatavotu izvērtējumu par FKTK pievienošanu Latvijas Bankai. 

Pēc ministrijā skaidrotā, ieguvumu un risku analīze apstiprina, ka FKTK pievienošana Latvijas Bankai ir jēgpilna, jo tās rezultātā veidojas sabiedriskais ieguvums. Vienlaikus identificētie riski ir pārvaldāmi, īstenojot attiecīgus risku ierobežošanas pasākumus, tostarp atbilstošu pienākumu, tiesību un atbildības sadali.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Kroks
K
Ļoti pareizs lēmums. Cerams, kopējais darbinieku skaits samazināsies vismaz par 30%, kaut arī vajadzētu 50%!
Apvienošanu jāturpina
A
Apvienošanu turpinot,cerams,jau visdrīzākajā laikā apvienotas tiks arī Labklājības un Veselības ministrijas-kā Igaunijā,Somijā,Zviedrijā,Norvēģijā,Islandē,Īrijā,Nīderlandē,Vācijā,Polijā,Ungārijā,Horvātijā,Andorā,Moldovā,Grieķijā,Gruzijā un Krievijā.
Dostojevskis
D
Ikvienu centienu samazināt ofisu planktonu ir atbalstāms. Cerams, ka ar šo neapstāsies un neko neražojošo amēbu skaits ies aizvienu mazumā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas