Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rokpelnis čekas maisos atradis vien savu segvārdu

Pēc atzīšanās sadarbībā ar kādreizējās Latvijas PSR Valsts drošības komiteju (VDK) dzejnieks Jānis Rokpelnis tā dēvētajos čekas maisos atradis vien savu segvārdu. Tā dzejnieks paziņojis ierakstā sociālajā vietnē Twitter.

Dzejnieks skaidro, ka aizvadītajā pirmdienā bija devies uz Totalitārisma seku dokumentēšanas centru, kur tā sauktajos čekas maisos nav atrasts viņa vārds, bet gan vienīgi segvārds Miķelis.

Kā ziņots, dzejnieks iepriekš laikrakstam Neatkarīgā atzina, ka savulaik sadarbojies ar VDK, lai gan vienlaikus esot izjutis naidu pret čekistiem un komunistiem. Dzejnieks stāstīja, ka čekā darbojies ar segvārdu Miķelis un ar VDK virsnieku Juri Miļevski vienmēr ticies konspiratīvajā dzīvoklī. Miļevski interesējuši Rokpeļņa kolēģu - literātu - nodomi.

Rokpelnis apgalvoja, ka tajā laikā vēl nav bijis kristietis, pretējā gadījumā nekas tāds nebūtu noticis, viņš "neslēgtu līgumu ar ļaunumu". "Nu, lūk, Miļevskis iedod man kartīti, uz kuras rakstīts, ka es apsolos neizpaust metodes, ar kādām strādā VDK. Pilnīgi neitrāli, nevis ka es apsolos kaut ko tur ziņot. Apakšā - paraksts. Miļevskis arī piebilst, ka viņš mani nekādi nevar šantažēt, jo viņam pret mani nekā nav."

Dzejnieks uzsvēra, ka, būdams čekas aģents, nav ne pret vienu izstrādājis kādas nelietības, jo tas neesot viņa dabā. "Nevienu neesmu nodevis, par provokatoru neesmu strādājis. Mans darbs bija analītika: palīdzēju čekai izprast inteliģences noskaņas."

Top komentāri

N = NEBALSOTĀJS
N
Vai tad šo pasaciņu stāstot Rokpelnis vēlās, lai turpmāk par čekas maisiem neviens neinteresētos?
skumjais
s
Visi stukachi savá pamatá ir pretígi!!! Vienalga - rokpelnis, kájpelnis, galvpelnis vai dirspelnis.
Neslāvs
N
Kādi ellē čekas maisi , šodien tūkstošiem latvijecu unpat vesela pretvalstiska partija - saSSkaņa sadarbojas ar neofašistiskās krievijas diktatorpartiju, krievu vēstniecību, izdod pretlatviskas avīzes un uzspiež krievu valodu. Tie noziedznieki tad arī jāsēdina vai jāizsūta uz krievuju. Dievs, svētī Latviju !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas