Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

RTAB nauda tikusi Saskaņas priekšvēlēšanu kampaņas konsultantam no Vācijas

Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB), kur pirmdien līdz ar Rīgas domi notika Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kratīšanas, pērn bija noslēdzis vairākus līgumus ar sabiedrisko attiecību speciālistu un lobistu no Vācijas Lucu Meieru (Lutz Meyer), noskaidrojis LTV raidījums de facto.

LTV ziņo, ka Meieru, kurš slavens kā Angelas Merkeles priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs 2013. gadā, bija piesaistījusi arī partija Saskaņa - priekšvēlēšanu kampaņas veidošanai – pirms 2018.gada Saeimas vēlēšanām.

RTAB bija noslēgti vairāki līgumi ar Saskaņas konsultanta Meiera firmām par Rīgas reklamēšanu ārvalstīs, piemēram par tūrisma semināra rīkošanu. Līgumi ir bijuši līdz pat 50 000 eiro vērti, bet kopēja summa, ko Meiers varētu būt saņēmis no Rīgas domes nodibinājuma – ap 300 000 eiro.

Var noprast, ka Rīgai bija jābūt popularizētai Vācijā, Zviedrijā un Spānijā – tieši šajās valstīs Luca Meiera kompānijai ir sadarbības partneri. Taču publiski nav atrodama informācija par to, ka šajās valstīs tiešām notikušas lielas Meiera firmu veidotas Rīgas reklāmas kampaņas. Šonedēļ kratīšanas notika ne tikai Rīgā – likumsargi viesojās arī  Meiera uzņēmumu birojos Vācijā, Spānijā, Zviedrijā. LTV zināms, ka šonedēļ saistībā ar izmeklēšanu KNAB viesojās pie Saskaņas arī Saeimā. Kratīšanas notikušas arī RTAB valdes priekšsēdētājas Vitas Jermolovičas un valdes locekļa Maksima Tolstoja mājokļos.

LTV sazvanīja Meieru, taču viņš atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem un nolika klausuli. Situāciju atteicās komentēt arī atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs.  Regīna Ločmele-Luņova, kas bija RTAB valdes locekle līdz pat pērnā gada beigām, skaidro, ka neatceras sadarbību ar Luca Meiera uzņēmumiem. “Es nevaru sniegt informāciju par nopietniem līgumiem, ja man uz rokām nav dokumentu,” LTV pauda Ločmele-Luņova.

Izvērstāk par to, kā tērēta RTAB nauda un kādus pakalpojumus saskaņai sniedza vācu konsultants, svētdien raidījumā de facto.
 

Top komentāri

Kika
K
Mes maksajam nodoklus, bet Uşakova grupejumus tos nozog un terě savam vajadzībąm.
Neslāvs
N
rokudzelžus ņilam - lai naizbēg uz savu villu Monako
Timurs
T
Usakovu, Meieru, Locmeli izsludinat Interpola meklesana un, kad tiks viniem uzlikti roku dzelzi, jo Latvanijas kalnmejers, straume, maizitis, reksne....ne uz ko nav spejigi, notiesat un publiski pakart par vinu veiktajiem noziegumiem, kas butu ES pilotprojekts cinai pret korupciju un bledibam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas