Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sabiedriskajiem medijiem būs jānodrošina raidlaiku Satversmes pamatvērtībām un sabiedriski nozīmīgiem paziņojumiem

Sabiedriskajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem pēc iespējas būs jānodrošina bezmaksas raidlaiku Satversmes pamatvērtības izskaidrojušiem vēstījumiem, sabiedriski nozīmīgiem paziņojumiem un sludinājumiem un aicinājumiem uz labdarību, paredz šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā atbalstītais priekšlikums topošajā sabiedrisko mediju likumā.

Šādiem paziņojumiem būs jāatbilst topošās Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadlīnijām.

Pašlaik sabiedrisko mediju darbību regulējošā citā likumā norādīts, ka par reklāmu netiek uzskatīti bez maksas izplatīti sociālie paziņojumi, sabiedriskas nozīmes sludinājumi un aicinājumi uz labdarību.

Komisijas sēdē Latvijas Televīzijas valdes loceklis Ivars Priede norādīja uz risku ar jau pašlaik medijos vērojamo uzskatu sadursmēm, vai attiecīgais paziņojums atbilst pamatvērtībām. Priede norādīja, ka viedokļu dažādības dēļ katrs sludinājums var nonākt līdz sūdzībai.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne norādīja, ka attiecīgās informācijas apjoms būs mazs, jo Latvijas Radio jau būs saplānojuši 100% no satura.

Valsts prezidenta Egila Levita padomnieks tiesību politikas jautājumos Jānis Pleps gan skaidroja, ka ir ārkārtīgi būtiski, ka sabiedriskie mediji pilda sabiedrības izglītošanas funkciju par Satversmes vērtībām, tajā skaitā cilvēktiesībām.

Cilvēktiesību komisija šodien turpina darbu pie topošā sabiedrisko mediju likumprojekta sagatavošanas galīgajā lasījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas