Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sabiedriskie mediji apsver iespēju ārkārtas situācijās izmantot viens otra studijas

Lai nodrošinātu sabiedrisko mediju apraides nepārtrauktību ārkārtas situācijās, Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio apsver iespēju izmantot viens otra studijas, aģentūrai LETA sacīja LTV pārstāve Anita Jansone.

Viņa skaidroja, ka LTV ir savs darbības nepārtrauktības plāns, kurā ir ietverts algoritms, kā rīkoties izņēmuma vai ārkārtas stāvokļa gadījumā, tostarp arī darbinieku evakuācijas gadījumā. Vienlaikus, apzinoties tehnoloģisko iekārtu bojājumu riskus vai situācijas, kad nav iespējams turpināt darbu kompleksā Zaķusalas krastmalā 33, LTV saskata iespējas, kā darbu pilnveidot.

Jansone norādīja, ka LTV darbinieki jau ir viesojušies pie kolēģiem un noskaidrojuši Latvijas Radio tehnoloģiskās veiktspējas piemērotību LTV ētera prasībām. Medijs secinājis, ka "risinājums ir atrasts un iespējams". Analogu Latvijas Radio vajadzību skaidrošana tiek plānota tuvākajās nedēļās, kad vizītē pie LTV dosies Latvijas Radio darbinieki.

Vienlaicīgi LTV ir ieplānotas arī citu trešo pušu objektu apsekošana, lai skaidrotu to piemērotību LTV ētera vajadzību nodrošināšanai.

Papildus tam notiek arī LTV vadības un darbinieku apmācības, piemēram, pirmās palīdzības sniegšanā un civilajā aizsardzībā. Pēdējās mācības, kurās notika arī darbinieku evakuācija no LTV ēkas Zaķusalā, notika 3.janvārī.

LETA jau rakstīja, ka Latvijas Radio ēkā sadūmojuma dēļ 5.janvārī notika darbinieku evakuācija, un pāris stundas tika pārtraukti ētera raidījumi.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir uzdevusi Latvijas Radio vadībai sniegt redzējumu, kā turpmāk novērst tādas situācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas