Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saeima dod zaļo gaismu kriminālvajāšanas sākšanai pret Muižnieci

Saeima ceturtdien vienprātīgi nolēma, ka deputāti pēc būtības nelems par atļauju sākt kriminālvajāšanu pret bijušo deputāti un pilnvaras apturējušo Satversmes tiesas (ST) tiesnesi Vinetu Muižnieci. Tādējādi Ģenerālprokuratūra var sākt kriminālvajāšanu pret Muižnieci.

Par to, ka Saeimas deputātiem nav jābalso par piekrišanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Muižnieci, balsoja 91 deputāts, pret nebalsoja neviens deputāts, tāpat arī neviens parlamentārietis balsojumā neatturējās.

Visu Saeimas frakciju pārstāvji jau iepriekš aģentūrai BNS apliecināja, ka neiebildīs pret Juridiskās komisijas ierosinājumu, ka Saeima pēc būtības neskata jautājumu, vai piekrist kriminālvajāšanas sākšanai pret Muižnieci.

Saeimas Juridiskās komisijas pārstāve Inese Lībiņa-Egnere (Zatlera Reformu partija) deputātiem norādīja, ka Juridiskās komisijas lēmums ir pieņemts pēc konsultācijām ar ekspertiem un rūpīgas analīzes.

Iepriekš kriminālvajāšanas sākšanu pret Muižnieci atbalstīja ST tiesneši, kuri savā lēmumā ir norādījuši, ka Saeimas balsojums vairs nav nepieciešams, ņemot vērā ST likumu. Taču sarežģījumus radīja Kriminālprocesa likumā paredzētais, ka prokuratūra apsūdzību tiesnesei neuzrādīs, kamēr no parlamenta nebūs saņemts Saeimas balsojuma rezultāts vai skaidrojums, ka šāds balsojums nav nepieciešams.

Lībiņa-Egnere atzina, ka, neskatoties uz sākotnēji šķietamo pretrunu, tādu nav, uzsverot, ka ST ir jādod piekrišana kriminālvajāšanas sākšanai pret Satversmes tiesas tiesnesi.

Ģenerālprokuratūra lūgusi izdot kriminālvajāšanai bijušo 9.Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju un pašlaik ST tiesneša pilnvaras apturējušo Muižnieci par dienesta viltojumu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. Muižniece savu vainu neatzīst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas