Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeima neuzklausa Vējoņa iebildumus; vēl gadu nelems par radiostaciju valodu

Saeima ceturtdien atkārtoti galīgajā lasījumā pieņēma iepriekš apstiprinātos un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa neizsludinātos grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, saglabājot ieceri nākotnē veikt strīdīgos "radio valodas" grozījumus.

Atbilstoši jaunajai redakcijai, likuma grozījumi gan stāsies spēkā no 2017.gada nevis 2016.gada kā bija plānots iepriekš.

Valsts prezidents attiecīgos grozījumus iepriekš neizsludināja, nodeva tos otrreizējai caurlūkošanai un izteica iebildumus pret grozījumu strīdīgo daļu, aicinot to izslēgt no likumprojekta. Taču Saeima šodien otrreiz caurlūkojot likumprojektu, noraidīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) rosinājumu atteikties no grozījumu daļas par valodas izmantošanu radiostacijās.

No likumprojekta un publiski izskanējušās informācijas cita starpā izriet, ka pēc strīdīgo "radio valodas" grozījumu stāšanās spēkā pāriešana uz valsts valodas izmantošanu radiostacijās tiks veikta mazākā mērā, nekā bija sākotnēji noteikts.

Vienlaikus Saeima ceturtdien likuma spēkā stāšanos atlika uz gadu līdz 2017.gadam, jo attiecīgās normas ir apstrīdētas Satversmes tiesā (ST), un atlikšanas mērķis ir rast iespēju ST līdz apstrīdētās normas spēkā stāšanās dienai izvērtēt tās atbilstību valsts pamatlikumam, izriet no pieņemto grozījumu anotācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas